Grill og bålsted

Det kan være hyggeligt med åben ild i haven og i det fri – men åben ild kræver forsigtighed og omtanke. Hvert år rykker beredskaberne ud til mange brande, der er forårsaget af uforsigtighed med åben ild.

Brandene opstår typisk, fordi afstandene til brændbare overflader er for korte, fordi man tænder forkert op, ikke har vand i nærheden, eller fordi man håndterer aske og gløder forkert.

Fem gode råd om bål

  • Brug kun rent og tørt træ og opbyg bålet stabilt
  • Placer bålet i forsvarlig afstand til bygninger og brandbare materialer i henhold til afstandsanbefalingerne nedenfor. I vindens retning bør afstandsanbefalingerne fordobles
  • Brug aldrig benzin, sprit el. lign. til optænding
  • Sluk med vand og ikke sand eller jord
  • Tænd aldrig, når det blæser kraftigt

 

 

Fem gode råd om grill

  • Stil altid grillen udendørs og på stabilt underlag
  • Hold afstand til bygninger og bevoksning
  • Brug elektrisk grilltænder eller optændingsblokke
  • Hav altid vand i nærheden
  • Gå først, når grillen er helt slukket