Søg
Close this search box.

Om Danske Beredskaber

Danske Beredskaber er en sammenslutning af alle de kommunale beredskabsenheder i landet og arbejder for at udvikle og forbedre beredskabet i Danmark. Som en samlet stemme for de kommunale og fælleskommunale beredskaber er det foreningens opgave at sikre oplysning, formidling og forståelse for de beredskabsfaglige opgaver og udfordringer, vi står overfor – både nu og i fremtiden.

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året– og det med en gennemsnitlig responstid på 8 minutter og 7 sekunder – altså den tid der går, fra det kommunale redningsberedskab bliver alarmeret til de røde biler er fremme på skadestedet. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber i gennemsnit 98 pct. af alle hændelser uden assistance, og i 2018 blev Beredskabsstyrelsen kaldt til undsætning ved blot 1,4 pct. af samtlige reelle alarmer på landsplan.

Danske Beredskaber, der tidligere hed ‘Foreningen af Kommunale Beredskabschefer’, har eksisteret siden 1994 og er en sammenslutning af ‘Dansk Brandinspektørforening af 1882’ og ‘Foreningen af Civilforsvarsledere i Danmark af 1957’. Sammenslutningen skete i kølvandet på beredskabsloven i 1993, hvor man ikke længere ønskede at skelne mellem det krigs- og fredsmæssige beredskab, men i stedet lagde grundstenene til det samlede beredskab, vi kender i dag.