Tilsyn med fyrværkeri i fokus de kommende dage

26. december 2015

Den 27. december er det officielt tilladt at fyre fyrværkeri af, og produktionen og salget af krudt har flere steder været i gang længe, men endnu flere udsalgssteder åbner netop 27. december.

Det er de kommunale beredskabsenheder og brandvæsner, der med sin faglige kompetence har opgaven med at føre tilsyn med salget, og at kontrollere, at sikkerheden omkring produktion og opbevaring er i orden.

De kommunale beredskaber under Danske Beredskaber fører således i dagene frem til og omkring nytår tilsyn på over tusind salgs- og opbevaringssteder over hele landet. Nogle steder er tilsynene gået i gang, andre steder vil de blive gennemført de kommende dage, og uanset fortsætter tilsynene helt frem til efter nytår, både ud fra viden om tilladelser og ud fra anmeldelser.

”Det her er jo ikke noget der skal tages let på”, forklarer sekretariatschef Bjarne Nigaard fra Danske Beredskaber. ”Vi løser en meget vigtigt opgave, og tager selvfølgelig sikkerheden alvorligt omkring de her ting. Det er også derfor vi overalt i landet, fra storby til landområde, kan finde på uvarslet at kigge forbi, for at være sikre på, at der er styr på de ting, der skal være styr på.”

Bjarne Nigaard forklarer, at systemet med kontroltilsyn primært bygger på de tilladelser der er søgt, men altså også på anmeldelser.

”Vi har desværre også i år oplevet et par steder i landet, hvor det har været nødvendigt at tage af sted til ulovlige oplagringspladser. Én ting er, at det kan være farligt for ejeren og de, der skal udføre kontrollen, men mest tankevækkende er det jo, at de ansvarlige ser stort på familiens og naboernes sikkerhed. Fyrværkeri er nok smukt at se på. Men det kan hurtigt udvikle sig alt andet end smukt, hvis ikke det håndteres og opbevares ordentligt.”

Danske Beredskaber ønsker alle et godt og sikkert nytår.

Relaterede nyheder

Hos Beredskab Øst har man indsat kraner for at få bilisterne frem til arbejdspladsen i rette tid, for uheld på det strategiske vejnet i hovedstadsområdet har store samfundsmæssige konsekvenser. Hos Beredskab Øst, der betjener borgerne i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner er man meget bevidste om, at uheld – og dermed spærringer – […]

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Få nyhedsbrev i indbakken