Nye vedtægter for Danske Beredskaber vedtaget

20. april 2016

På den ekstraordinære generalforsamling onsdag i Middelfart har foreningen vedtaget et sæt nye vedtægter. De lidt over 40 fremmødte medlemmer besluttede sig for en række af ændringer, der vil gøre Danske Beredskaber til en endnu mere strømlinet og moderne interesseorganisation.

Formand Niels Christensen betonede i sin velkomst, at vedtægtsændringerne er et udtryk for de ændrede tider siden den forrige struktur.

”De gældende vedtægter og strukturen med kredse er fra 1987, og vi må jo erkende, at realiteterne har ændret sig en del siden da,” siger Niels Christensen og fortsætter:

”Derfor er det også vigtigt at understrege, at det er en enig bestyrelse, der står bag en forandring af vedtægter og forening, så vi er bedst muligt klædt på til fremtiden.”

X-generalforsamling Nye primærmedlemmer

Med de nye vedtægter er de personlige A-medlemskaber fortid. Fremtidens primærmedlemmer vil være de kommunale beredskabsenheder, der så bidrager med kontingent efter en fordelingsnøgle med et fast bidrag og en variabel betaling pr. indbygger i eget område.

Foreningens bestyrelse vil fra den kommende generalforsamling i august skulle vælges blandt de øverste chefer, mens hvert medlems ansatte kan deltage i de mange netværk, faglige arbejdsgrupper, studieture og andre foreningsaktiviteter.

Det vil være den enkelte enhed, der som medlem udpeger sine deltagere til de forskellige ting. Denne struktur betyder til gengæld, at kredssystemet forsvinder og blive erstattet af de bredere sammensatte faglige netværk.

B-medlemskab forsvinder

Seniormedlemskaber, æresmedlemskaber og studiemedlemmer bevares. Seniorerne stadig i deres egen klub.
Til gengæld forsvinder også B-medlemskabet og erstattes af et interessemedlemskab, som kan tegnes af henholdsvis en virksomhed/organisation eller af en enkeltperson.

De to nordatlantiske kredse bliver til to associerede medlemmer, der ikke betaler direkte kontingent til foreningen, men i stedet får sin egen økonomi og kan deltage i vores aktiviteter mod betaling fra gang til gang.

Og så er det nu formelt fastlagt i vedtægterne, at foreningen har kaldenavnet Danske Beredskaber.

Efter vedtagelsen glædede formanden sig over resultatet.

”Jeg tror, det her er det helt rigtige for de kommunale beredskaber i Danmark. Nu har vi en stærk forening, der er klar til at skabe de bedste rammer for sig selv – og dermed for borgerne.”

Du kan læse de nye vedtægter her.

Relaterede nyheder

Hvis vi skal sikre borgernes tryghed i fremtiden, så er en opgradering af primærberedskabet ikke ”nice to have” – det er ”need to have”. Af Bjarne Nigaard, sekretariatschef, Danske Beredskaber (Artiklen har i forkortet form været bragt som debatindlæg i Jyllands-Posten 5. januar) Den 9. januar skal partierne bag forsvarsforliget igen mødes for at finde […]

Den blæsende og regnvåde nytårsaften lagde de fleste steder i landet en dæmper på nytårsløjerne, men flere steder, blandt andet i København, blev tililende brandfolk beskudt med fyrværkeri. De kommunale beredskaber rykkede ud med brandbilerne ca. 343 gange i løbet af nytårsaften. Nytåret 2024/2025 blev derfor for andet år i træk relativt roligt for beredskaberne. […]

Hvis du følger fem gode råd fra Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber, kan du medvirke til at reducere risikoen for brand i din bolig og dermed gøre nytårsdøgnet roligere for landets brandfolk. Nytårsdøgnet er årets travleste døgn for de kommunale beredskaber, for her er man i gennemsnit over de sidste fem år rykket ud for at […]

Få nyhedsbrev i indbakken