De to nordjyske brandskoler supplerer hinanden godt

26. januar 2016

Af Erik Weinreich

Nordjyllands Beredskab er en af de nye beredskabsenheder, der har to brandskoler, nemlig i Frederikshavn og i Aalborg, og der er ingen grund til at ændre det koncept. Skolerne er så forskellige, at de ikke konkurrerer, men derimod supplerer hinanden, fortæller skolechef Ib Steen Nielsen fra Nordjysk Brand- og Redningsskole i Frederikshavn.

Alligevel mener han, at det vil give god mening at samle ledelse og administrationen. Blandt andet forventer han, at der vil kunne spares en del på indkøb, og de to skoler vil også kunne hjælpe hinanden med enkelte opgaver og måske have fælles instruktører. I dag beskæftiger brandskolen i Frederikshavn seks fastansatte og har omkring 35 instruktører tilknyttet kurserne.

Samme tilbud100_3570

Lige nu er 14 mand ved at tage kursus på brandskolen i Frederikshavn, og på årsbasis får skolen op mod 2500 kursister gennem systemet.

Umiddelbart fortsætter dagligdagen som hidtil, hvor 95 % af kurserne på skolen i Frederikshavn er maritime, mens skolen i Aalborg ud over almindelige brandkurser blandt andet underviser i højderedning og hospitalsberedskab. Det sidste sker i tæt samarbejde med Region Nordjylland.

Godt naboskab

Alle ejendomme under Beredskab Nordjylland vil fortsat være ejet af de forskellige kommuner. Det gælder også brandskolerne, der lejer sig ind, og i lige netop Frederikshavns tilfælde giver dette ekstra god mening.

Brandskolen er nemlig nabo til Søværnets Center for Skibssikkerhed, og begge parter har kontrakt på, at modparten skal have lov at byde først, hvis en af dem ønsker at sælge.

DSC02125De to skoler har samarbejdet i 20 år og deles om flere faciliteter. Det er til stor glæde for os begge, siger Ib Steen Nielsen og henviser til, at nordjyderne er vant til at se muligheder frem for begrænsninger.

Overskud investeres i nyt udstyr

Det ses blandt andet i, hvad kurser for offshore-industrien har betydet for skolens udvikling de sidste ti år. Kurserne betyder, at faciliteterne udnyttes bedre, og at skolen har fået endnu større ekspertise inden for sikkerhed.

Kun er der et krav om, at skolen ikke tjener penge til sin ejer, så et eventuelt overskud bliver altid brugt til investeringer i nyt udstyr.

Tak til Nordjysk Brand- og Redningsskole i Frederikshavn for lån af billeder til artiklen.

Relaterede nyheder

Hos Beredskab Øst har man indsat kraner for at få bilisterne frem til arbejdspladsen i rette tid, for uheld på det strategiske vejnet i hovedstadsområdet har store samfundsmæssige konsekvenser. Hos Beredskab Øst, der betjener borgerne i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner er man meget bevidste om, at uheld – og dermed spærringer – […]

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Få nyhedsbrev i indbakken