Netværk Forebyggelse Efterårsmøde 2024

9. oktober 2024

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden.

Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet på Legoland Hotel & Conference den 1. og 2. oktober, Anders Jensen, Afdeling for Brandforebyggelse ved Østjyllands Brandvæsen, har den stærke forsamling igen vist sit værd.

-Vi har skabt et godt forum, hvor alle beredskaber deltager. Det er ekstremt fagligt med opmærksomhed på lovgivningen og hvad der fagligt giver mening. Der er i netværket stor vilje til at vi skal dygtiggøre os, og vi forsøger at skabe en fælles tilgang til tingene, siger Anders Jensen.

Under efterårsmødet har Netværk Forebyggelse haft fokus på forskellige forhold og problemstillinger i forhold til det forebyggende arbejde, i forbindelse med udførelsen af brandsyn og i forhold til forståelsen og tolkningen af lovgivningen.

Mange ting i forbindelse med brandforebyggelse foregår forskelligt rundt i landet, hvor både byernes sammensætning og samarbejdet med øvrige myndigheder er meget forskelligartet, så i Netværk Forebyggelse arbejder man for, at fagligheden er i orden, selvom opgaven tilgås forskelligt.

-Vi vil skabe den bedst mulige brandsikkerhed fra det kommunale beredskabs udgangspunkt. Vi skal gå brandsyn for at styrke brandsikkerheden i de bygninger, vi går brandsyn i, fortæller Anders Jensen om noget af det, der har fyldt meget på efterårets møde, hvor også emner som reglerne for midlertidige udendørs arrangementer og brug og kvaliteten af både nationale og lokale kampagner i det forebyggende arbejde blev diskuteret i netværket.

Adfærd og dialog
På netværksmødet i Billund fortalte styregruppen også nærmere om, hvad der kommer i fokus på Forebyggelseskonferencen den 6. og 7. marts 2025.

-Vi kommer på Forebyggelseskonferencen til at arbejde med adfærd, altså hvordan vi går til et brandsyn, med fokus på den menneskelige kontakt og relationerne til kunden. Vi taler ind i en mere dialogbaseret tilgang til brandsyn så modtageren af brandsynet også opnår en forståelse for de forskellige brandregler, forklarer Anders Jensen og fortsætter:

-Hvad virker, og hvordan kommer vi bedst ud med vores budskaber? Det er en balance mellem at være myndighed og at være i god dialog med de relevante personer på brandsynet. Vi skal have en god dialog med de myndigheder, vi samarbejder med, for det er nødvendigt med et godt samarbejde.

På Forebyggelseskonferencen følger man linjen fra konferencen i 2024, hvor målet var at gøre brandsynerne helt skarpe på, hvad hjemlen er i forhold til at udføre sit myndighedsarbejde.

-Vi fortsætter arbejdet med en af politiets jurister i forhold til at styrke vores arbejde i forhold til de juridiske aspekter af vores myndighedsarbejde, da vi som andre myndigheder er nødt til at være helt skarpe på det område, siger Anders Jensen.

Forebyggelseskonferencen 2025 arrangeret af Danske Beredskaber finder sted den 6. og 7. marts på Munkebjerg Hotel ved Vejle.

Der åbnes for tilmelding til Forebyggelseskonferencen 2025 i uge 47.

Relaterede nyheder

Hos Beredskab Øst har man indsat kraner for at få bilisterne frem til arbejdspladsen i rette tid, for uheld på det strategiske vejnet i hovedstadsområdet har store samfundsmæssige konsekvenser. Hos Beredskab Øst, der betjener borgerne i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner er man meget bevidste om, at uheld – og dermed spærringer – […]

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Få nyhedsbrev i indbakken