Søg
Close this search box.

Beredskabspolitisk topmøde er blandt nyhederne på sommerens årsmøde

16. marts 2016

Af Erik Weinreich

Fagligheden får et ekstra pift, når Danske Beredskaber den 24. august byder velkommen til endnu et forrygende årsmøde, der vil byde på både fornyelse og tradition – denne gang i DGI-Byen i Vejle.

Programmet er blevet vendt og drejet, og som noget helt nyt begynder man med generalforsamling om onsdagen for at give plads til et beredskabspolitisk topmøde om fredagen.

Her er på forhånd tilmeldt 12 formænd for de nye beredskabsenheder, fem politiske ordførere fra Folketinget, KLs formand for Teknik og Miljø, borgmester Jørn Pedersen, Kolding, samt forsvarsminister Peter Christensen, der også har ansvar for beredskabsområdet. Til at styre debatten kommer politisk kommentator Hans Engell.

Det kan kun blive en spændende debat, der vil foregå på en rund scene midt i den store udstillingshal, fortæller Jarl Vagn Hansen, beredskabsdirektør i Sønderjylland og bestyrelsesmedlem i Danske Beredskaber.

Nyheder på små scener

En anden fornyelse bliver fire mindre scener rundt i udstillingen, hvor udstillere kan fortælle om deres produkter, og hvor beredskabets egne medarbejdere kan videregive erfaringer og ideer.

De fire scener refererer i princippet til de nye netværk for service-logistik, operativ, forebyggende/myndighed, og ledelse. Disse netværk indgår i Danske Beredskabers fremtidige organisation, og det vil være nærliggende, at de fra 2017 og fremover – og sammen med udstillerne – er med til at sætte dagsordenen på de små scener.

Det kan samtidig blive en garant for, at fagligheden når hele vejen rundt, så årsmødet fortsat bliver for alle ledende medarbejdere i beredskaberne.

Stor udstillerinteresse

Ikke færre end 56 udstillere deltog i februar i et møde om det nye koncept for årsmødet, og her var der stor interesse for de små sceners muligheder. Det giver nogle spændende muligheder og vil skabe ny dynamik på årsmødet, fortæller Jarl Vagn Hansen.

Alt i alt har Danske Beredskaber med årsmødet et godt produkt, fordi leverandører her fortsat kan møde alle beslutningstagere.

Samtidig får det faglige nu et ekstra pift med bl.a. inspiration fra den store forebyggelseskonference, der netop har fundet sted for tredje gang.

 

Relaterede nyheder

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Claus Bo Nielsen, Beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen har været hårdt ramt af afgangstidskravet på fem minutter. 18. juni forklarede han Folketingets forsvarsudvalg, hvorfor en afskaffelse af kravet kan medvirke til at bevare de vigtige lokale stationer rundt i landet. Hos Danske Beredskaber ser man afskaffelsen af afgangstidskravet som en levetidsforlængelse af deltidsmodellen, og i bestyrelsen […]

Få nyhedsbrev i indbakken