Søg
Close this search box.

Beredskabsforbundet inviterer til workshop

17. marts 2016

Af Erik Weinreich

Beredskabsforbundet vil i april/maj invitere Forsvarsministeriet, Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber og andre samarbejdspartnere til en workshop med fokus på, hvor forbundet kan gøre mest gavn i fremtiden.

Oplægget fra landschef Carsten Iversen er, at der skabes en overordnet, national ramme for Beredskabsforbundets virke, hvorefter de enkelte kredse sammen med deres kommuner finder ud af, hvilke opgaver der skal løses netop her.

På denne måde vil aftalerne være ens i en del af aftalerne, men variere meget, alt efter hvor i landet man er. Det er kun naturligt at bygge videre på lokale forskelle og på den kultur, der er opbygget i de enkelte dele af landet, mener Carsten Iversen.

Først og fremmest handler det om at byde ind med, hvad man kan, uden at nogen tager noget fra andre, understreger han.

Ny præsident til juni

På nuværende tidspunkt er det folketingsmedlem for Socialdemokraterne Bjarne Laustsen, der er præsident for forbundet. På Beredskabsforbundets kommende landsrådsmøde i juni er folketingsmedlem Jan Johansen, der også er socialdemokrat, tilforordnet med henblik på indstilling til valg som ny præsident. Han har siddet i folketinget siden 2011.

Sidste år måtte Tom Behnke trække sig fra Folketinget og posten som præsident på grund af alvorlig sygdom, hvorefter Bjarne Laustsen tog over.

Relaterede nyheder

Danske Beredskaber satte på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet faciliterede oplægget på skibet Hjortø i Allinge Havn imens vejret udviklede sig på planspilstavlen. I videoen her kan du følge debatten på marinehjemmeværnsskibet Hjortø fredag den […]

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Få nyhedsbrev i indbakken