Danske Beredskaber tager til Bruxelles

26. april 2016

Den 8. og 9. juni 2016 inviterer Danske Beredskaber på studietur til Bruxelles. Studieturen er for alle, der har interesse i de erfaringer og overvejelser, som de belgiske myndigheder gjorde sig i forbindelse med både ’Brussels lockdown’ sidste år og det nylige terrorangreb i marts måned.

På hele turen vil beredskabsdirektør for Antwerpen, Chris Addiers, fungere som guide. Ud over at være beredskabsdirektør er Chris Addiers også præsident for FEU, der er Danske Beredskabers europæiske samarbejdsorganisation. Dermed er han en af de væsentligste beslutningstagere på beredskabsområdet i Belgien.

Bruxelles i alarmberedskab

I november 2015 besluttede belgiske politikere, at landets hovedstad Bruxelles af sikkerhedsmæssige årsager skulle lukkes ned. Forretninger, skoler og offentlig transport blev på kort tid og i flere dage lukket og rømmet. Beslutningen omtales populært som ’Brussels lockdown’.

Situationen medførte en lang række udfordringer for de stedlige beredskabsmyndigheder og andre involverede myndigheder, der pludselig stod over for krisehåndtering og -kommunikation, crowd management, masseevakuering m.m. i en hidtil uset skala.

Kort tid efter blev det belgiske kriseberedskab endnu engang rullet ud. Det skete i marts måned i år under terrorangrebet i den belgiske lufthavn Zaventem og på metrostationen Maelbeek, hvor flere end 30 civile blev dræbt.

Program for turen

På studieturen til Bruxelles forsøger vi at få input til, hvordan de generelle belgiske forholdsregler håndteres, men også hvad de konkrete hændelser har givet af erfaringer.

Vi skal besøge EU’s krisestyringscenter med fokus på blandt andet EU-institutionerne som særlige mål og den aktuelle situation med flygtningestrømme.

Vi skal også tale med officerer, der var på vagt under både ’Brussels lockdown’ og terrorangrebet i Bruxelles. Officererne kommer og fortæller om deres egne erfaringer.

Derudover besøger vi det belgiske indenrigsministerium. Her hører vi om planer for krisekommunikation, masseevakuering og koordinering i perspektiv af en større provinsby (Antwerpen). Der vil være fokus på krisekommunikation via sociale medier, ligesom der fortælles om det fælleseuropæiske beredskabsfaglige netværk FEU.

Det praktiske

Studieturen løber over to dage med afgang fra København den 8. juni 2016 klokken 8.15 og hjemkomst til København den 9. juni 2016 klokken 22.00.

Prisen for studieturen er 4.990 kroner for medlemmer af Danske Beredskaber/FKB og 6.190 kroner for andre. Prisen inkluderer alle de faglige programpunkter, fly t/r København – Bruxelles, transfer til og fra lufthavn, frokost begge dage, middag onsdag aften og enkeltværelse på hotel.

Flere end 15 har allerede tilmeldt sig turen – og du kan stadig nå at sikre dig en plads. Klik her for at læse mere og tilmelde dig. Tilmeldingsfristen udløber den 2. maj 2016 klokken 12.

 

Relaterede nyheder

Regeringen har sammen med Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgået en finanslovsaftale, der ifølge Danske Beredskaber ikke kommer til at levere den nødvendige kapacitet til beredskabet. Verden omkring os er i forandring, og der er derfor behov for at skabe varige forandringer i Danmark, så vi bliver godt rustet til fremtiden. Sådan lyder forordet til […]

Simon Kollerup blev den 10. oktober valgt som ny præsident for flere tusinde frivillig i Beredskabsforbundet – den 13. november blev indsættelsen fejret af ministre og ledere fra beredskabet. Danske Beredskaber var den 16. november med ved den officielle indsættelse af Simon Kollerup som ny præsident for Beredskabsforbundet, for der er en hel del frivillige […]

I vintermånederne vil brandkadetter i alderen 13 til 18 år banke på hos ældre og udsatte borgere for at tilbyde opsætning af gratis røgalarmer. Målet er at mindske antallet af dødsbrande i danske hjem.  Hver fjerde dansker har ikke opsat en røgalarm i hjemmet, men det forhold arbejder brandkadetter fra Unge i Beredskabet over hele […]

Få nyhedsbrev i indbakken