Søg
Close this search box.

Danske Beredskaber tager til Bruxelles

26. april 2016

Den 8. og 9. juni 2016 inviterer Danske Beredskaber på studietur til Bruxelles. Studieturen er for alle, der har interesse i de erfaringer og overvejelser, som de belgiske myndigheder gjorde sig i forbindelse med både ’Brussels lockdown’ sidste år og det nylige terrorangreb i marts måned.

På hele turen vil beredskabsdirektør for Antwerpen, Chris Addiers, fungere som guide. Ud over at være beredskabsdirektør er Chris Addiers også præsident for FEU, der er Danske Beredskabers europæiske samarbejdsorganisation. Dermed er han en af de væsentligste beslutningstagere på beredskabsområdet i Belgien.

Bruxelles i alarmberedskab

I november 2015 besluttede belgiske politikere, at landets hovedstad Bruxelles af sikkerhedsmæssige årsager skulle lukkes ned. Forretninger, skoler og offentlig transport blev på kort tid og i flere dage lukket og rømmet. Beslutningen omtales populært som ’Brussels lockdown’.

Situationen medførte en lang række udfordringer for de stedlige beredskabsmyndigheder og andre involverede myndigheder, der pludselig stod over for krisehåndtering og -kommunikation, crowd management, masseevakuering m.m. i en hidtil uset skala.

Kort tid efter blev det belgiske kriseberedskab endnu engang rullet ud. Det skete i marts måned i år under terrorangrebet i den belgiske lufthavn Zaventem og på metrostationen Maelbeek, hvor flere end 30 civile blev dræbt.

Program for turen

På studieturen til Bruxelles forsøger vi at få input til, hvordan de generelle belgiske forholdsregler håndteres, men også hvad de konkrete hændelser har givet af erfaringer.

Vi skal besøge EU’s krisestyringscenter med fokus på blandt andet EU-institutionerne som særlige mål og den aktuelle situation med flygtningestrømme.

Vi skal også tale med officerer, der var på vagt under både ’Brussels lockdown’ og terrorangrebet i Bruxelles. Officererne kommer og fortæller om deres egne erfaringer.

Derudover besøger vi det belgiske indenrigsministerium. Her hører vi om planer for krisekommunikation, masseevakuering og koordinering i perspektiv af en større provinsby (Antwerpen). Der vil være fokus på krisekommunikation via sociale medier, ligesom der fortælles om det fælleseuropæiske beredskabsfaglige netværk FEU.

Det praktiske

Studieturen løber over to dage med afgang fra København den 8. juni 2016 klokken 8.15 og hjemkomst til København den 9. juni 2016 klokken 22.00.

Prisen for studieturen er 4.990 kroner for medlemmer af Danske Beredskaber/FKB og 6.190 kroner for andre. Prisen inkluderer alle de faglige programpunkter, fly t/r København – Bruxelles, transfer til og fra lufthavn, frokost begge dage, middag onsdag aften og enkeltværelse på hotel.

Flere end 15 har allerede tilmeldt sig turen – og du kan stadig nå at sikre dig en plads. Klik her for at læse mere og tilmelde dig. Tilmeldingsfristen udløber den 2. maj 2016 klokken 12.

 

Relaterede nyheder

Tårnby Kommunes grønne ambitioner føres an af en eldrevet rød Mercedes, der lynhurtigt kan omdannes til et kommandostade for brandvæsen, politiet og sundhedsmyndighederne. Optrækket er ikke til at tage fejl af men brølet fra motoren mangler, når indsatsleder Ole Mebus svinger sin røde Mercedes ud fra Tårnby Brandstation i Kastrup for som første mand på […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”Redningsberedskabet i tal 2023” at det kommunale beredskab gjorde 39.921 gange i 2023. Til […]

Gnister fra mejetærskere og andre maskiner er blandt de hyppigste årsager til markbrande i høstmånederne. SEGES Innovation, Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber opfordrer til jævnlig rengøring af høstmaskinerne.  Mange markbrande startes af en gnist fra høstmaskinerne, eller når maskinerne bliver for varme og antænder støv eller andet tørt materiale. Med en ny høstsæson for døren opfordrer […]

Få nyhedsbrev i indbakken