Søg
Close this search box.

Tilsyn med fyrværkeri i fokus de kommende dage

26. december 2015

Den 27. december er det officielt tilladt at fyre fyrværkeri af, og produktionen og salget af krudt har flere steder været i gang længe, men endnu flere udsalgssteder åbner netop 27. december.

Det er de kommunale beredskabsenheder og brandvæsner, der med sin faglige kompetence har opgaven med at føre tilsyn med salget, og at kontrollere, at sikkerheden omkring produktion og opbevaring er i orden.

De kommunale beredskaber under Danske Beredskaber fører således i dagene frem til og omkring nytår tilsyn på over tusind salgs- og opbevaringssteder over hele landet. Nogle steder er tilsynene gået i gang, andre steder vil de blive gennemført de kommende dage, og uanset fortsætter tilsynene helt frem til efter nytår, både ud fra viden om tilladelser og ud fra anmeldelser.

”Det her er jo ikke noget der skal tages let på”, forklarer sekretariatschef Bjarne Nigaard fra Danske Beredskaber. ”Vi løser en meget vigtigt opgave, og tager selvfølgelig sikkerheden alvorligt omkring de her ting. Det er også derfor vi overalt i landet, fra storby til landområde, kan finde på uvarslet at kigge forbi, for at være sikre på, at der er styr på de ting, der skal være styr på.”

Bjarne Nigaard forklarer, at systemet med kontroltilsyn primært bygger på de tilladelser der er søgt, men altså også på anmeldelser.

”Vi har desværre også i år oplevet et par steder i landet, hvor det har været nødvendigt at tage af sted til ulovlige oplagringspladser. Én ting er, at det kan være farligt for ejeren og de, der skal udføre kontrollen, men mest tankevækkende er det jo, at de ansvarlige ser stort på familiens og naboernes sikkerhed. Fyrværkeri er nok smukt at se på. Men det kan hurtigt udvikle sig alt andet end smukt, hvis ikke det håndteres og opbevares ordentligt.”

Danske Beredskaber ønsker alle et godt og sikkert nytår.

Relaterede nyheder

Hos TrekantBrand rykker man både ud til komplicerede brande og er via sin fremskudte rolle i akutberedskabet ofte dem, der når først frem, når der ringes efter en ambulance. Fælles for de mange opgaver, der løses af TrekantBrands 15 brandstationer, er, at de skaber tryghed tæt på borgerne. Bilnøglen er blevet væk, og dit lille […]

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Få nyhedsbrev i indbakken