Vestsjællands Brandvæsen håber på ny direktør til maj

28. januar 2016

Vestsjællands Brandvæsen har endnu en gang udsat ansættelse af en beredskabsdirektør. Efter at Slagelse Kommune har besluttet ikke at gå med i det fælleskommunale projekt, vil ansættelsesudvalget lige se en ekstra gang på opslagets direktørprofil og vurdere, om den skal justeres.

Forventningen er nu, at stillingsopslaget kan udsendes sidst i januar, og at en direktør vil kunne tiltræde 1. maj.

Risikobaseret dimensionering snart færdig

Siden nytårsaften, hvor Vestsjællands Brandvæsen blev en realitet for de tilbageværende fem kommuner, Sorø, Lejre, Holbæk, Odsherred og Kalundborg, har to medarbejdere haft travlt med at revidere den fælles, risikobaserede dimensionering, der ellers allerede var sendt i høring i de respektive kommuner.

Forventningen er, at dette arbejde kan være færdigt og forelægges beredskabskommissionen den 29. januar og derefter sendes til udtalelse i Beredskabsstyrelsen.

Budget skal ikke godkendes igen

Også budgettet skal revideres, og det er tilsyneladende langt lettere end frygtet, fortæller Preben Christensen, der er konstitueret beredskabsdirektør.

Det er aftalt, at beredskabsomkostningerne alene fordeles efter indbyggertal, og rent tilfældigt svarer de 27 %, som Slagelse skulle have bidraget med i det rene beredskabsbudget, meget nøje til Slagelses del af omkostningerne.

Det betyder, at budgettet for de fem tilbageværende kommuner ikke skal tilbage til ny behandling i kommunalbestyrelserne, hvilket er mere end almindelig heldigt, siger Preben Christensen.

Masser af plads

Ud over opgaver, der hører under beredskabsloven, har Slagelse både en brandskole og et særligt Storebæltsberedskab. Disse trækkes også ud af det oprindelige budget, der derved reduceres med sammenlagt næsten 40 %.

Alt i alt giver det en mindre kompleks organisation i Vestsjællands Brandvæsen, hvortil Slagelse skulle have bidraget med fem mand. Administrationen har derfor rigelig plads på de 300 m2, der er lejet på det tidligere rådhus i Svebølle.

Hvorvidt den mindre administration i stedet skal placeres på en brandstation, er alene en politisk beslutning.

 

Relaterede nyheder

Hos Danske Beredskaber håber sekretariatschef Bjarne Nigaard at et beredskabsforlig lander først i det nye år, og at det bliver en aftale med fokus på at opgradere både primærberedskabet i kommunerne og det statslige assistanceberedskab. Den 9. januar skal partierne bag forsvarsforliget igen mødes for at finde en løsning på sikringen af det civile Danmark […]

Brandfolk træner benhårdt for at være klar til at rykke ud, når ulykker rammer, og de stærkeste i Europa mødes i Odense den 3. og 4. juni for at kæmpe om titlen som de bedste på FireFit-banen.   Tiden er altafgørende, når beredskabet rykker ud for at redde folk i nød, og derfor træner brandfolk […]

Torsten Schack Pedersen har den 13. december i et svar til løsgængeren Mike Villa Fonseca fortalt, at den ventede afskaffelse af afgangstidskravet på 5 minutter er udsat, og at der skal nye politiske drøftelser til, før en afskaffelse af kravet bliver en realitet. To dage før Torsten Schack Pedersen tiltrådte som minister i Ministeriet for […]

Få nyhedsbrev i indbakken