Nu kan myndigheder sende advarsler direkte til mobiltelefoner

26. februar 2016

Af Erik Weinreich

’Mobilvarsling’ er en ny app, der både skal supplere politiets beredskabsmeddelelser, DMIs varsler om orkaner, skybrud og lignende, samt Vejdirektoratets særmeldinger om længerevarende motorvejs- og brospærringer.

App’en er et supplement til de hidtidige varslingsmetoder og er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Vejdirektoratet, DMI og Beredskabsstyrelsen.

De sædvanlige varsler via pressen, sociale medier, hjemmesider og evt. varslingssirenerne fortsætter som hidtil. Borgere uden smartphones bliver således ikke stillet ringere end i dag.

Smartphonen hyler

Ideen med app’en ’Mobilvarsling’ er, at man bliver advaret direkte med en alarmlyd på sin smartphone, når myndighederne advarer om større ulykker i det område, hvor man befinder sig – eller som man på forhånd har indtastet, fx fordi ens familie bor der.

Ligeledes er det muligt at vælge, hvilke typer hændelser man ønsker at blive advaret om. Det hele kræver dog, at smartphonen er tilsluttet internettet.

Plads til flere

Den nye app er første generation, og der er på forhånd indtænkt, at andre myndigheder, der har et varslingsansvar, kan blive koblet på. Det kunne være kommunale beredskaber, forsvaret eller andre, der har behov for at sprede vigtig kriseinformation.

’Mobilvarsling’ er udviklet til iPhones med iOS 8.0 og senere samt til Android 4.0.3 og senere. Disse dækker cirka 95 % af brugerne af de to styresystemer i Danmark.

App’en kan hentes i App Store og på Google Play.

Relaterede nyheder

Hos Beredskab Øst har man indsat kraner for at få bilisterne frem til arbejdspladsen i rette tid, for uheld på det strategiske vejnet i hovedstadsområdet har store samfundsmæssige konsekvenser. Hos Beredskab Øst, der betjener borgerne i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner er man meget bevidste om, at uheld – og dermed spærringer – […]

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Få nyhedsbrev i indbakken