Søg
Close this search box.

Fremtiden kommer flyvende

25. februar 2016

Som indsatslederens øjne i luften giver dronerne et unikt overblik i tilfælde af eksempelvis eksplosionsfare, kemiulykker eller redningsopgaver til vands og i luften.

Men for at kunne udnytte dronerne optimalt er der behov for at udbrede kendskabet til de mange muligheder i brugen af de fjernstyrede kameraer i beredskabsarbejdet.

drone1
Foto: Thomas Sylvest

Det mener Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef i Danske Beredskaber.

”Om få år vil det formentlig være helt normalt – ja, endda forventet – at man sender en drone i forvejen mod et indsatsområde og bruger den løbende under indsatsen. Og potentialet er stort. Derfor skal vi gerne have flere med op at flyve, for dronerne er en del af fremtiden for alle beredskaber,” siger han.

Workshop om droner

Den 9. maj 2016 inviterer Danske Beredskaber til workshop i Middelfart om droner. Håbet med workshoppen er at give beredskaberne mulighed for at få et indblik i de mange opgaver, dronerne kan være med til at løse.

”Dronerne er en del af fremtiden, uanset hvad vi gør, men ambitionen skal være dels, at vi inspirerer hinanden til optimal brug af fremtidens værktøj, dels at holde fast i, at vi i Danmark bruger dronerne bedst muligt – først,” siger Bjarne Nigaard.

En af workshoppens oplægsholdere er Thomas Sylvest, der er overbrandmester hos Hovedstadens Beredskab og repræsentant for Danske Beredskaber i Beredskabsstyrelsens arbejdsgruppe om droner.

Han vil give deltagerne en status på brugen af droner i det danske beredskab, som det ser ud i dag.

”I Danmark er vi blandt de førende i verden med droner i beredskabsarbejdet. Det skyldes blandt andet streaming, hvor vi lige nu er de eneste, der kan streame direkte. Om ganske kort tid vil Bergen og Oslo brandvæsner også kunne dette,” siger Thomas Sylvest.

dron2
Foto: Thomas Sylvest

Inspiration fra Manchester

På workshoppen får deltagerne også fornøjelsen af at høre input fra Rigspolitiet, Trafikstyrelsen og Incendium om brugen af droner. Derudover lægger Chris Rainford fra Manchester Fire and Rescue vejen forbi og fortæller om erfaringerne om brug af droner i beredskabsarbejdet i Manchester.

”Manchester er, sammen med blandt andre Melbourne og København, rigtig langt fremme i brugen af droner. I Manchester er dronen operativ døgnet rundt alle årets dage, da man har en specifik vagtordning på dronen, der endvidere er en såkaldt højtydende drone. Allerede nu har vi en del, vi kan lære af Manchester,” siger overbrandmester Thomas Sylvest.

Workshoppen foregår på brandstationen i Middelfart. Deltagelse for medlemmer koster 900 kroner og for ikke-medlemmer 1200 kroner.

Informationer om tilmelding og det endelige program vil være at finde på vores hjemmeside i nærmeste fremtid.

Relaterede nyheder

Hos TrekantBrand rykker man både ud til komplicerede brande og er via sin fremskudte rolle i akutberedskabet ofte dem, der når først frem, når der ringes efter en ambulance. Fælles for de mange opgaver, der løses af TrekantBrands 15 brandstationer, er, at de skaber tryghed tæt på borgerne. Bilnøglen er blevet væk, og dit lille […]

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Få nyhedsbrev i indbakken