Søg
Close this search box.

Nu kan myndigheder sende advarsler direkte til mobiltelefoner

26. februar 2016

Af Erik Weinreich

’Mobilvarsling’ er en ny app, der både skal supplere politiets beredskabsmeddelelser, DMIs varsler om orkaner, skybrud og lignende, samt Vejdirektoratets særmeldinger om længerevarende motorvejs- og brospærringer.

App’en er et supplement til de hidtidige varslingsmetoder og er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Vejdirektoratet, DMI og Beredskabsstyrelsen.

De sædvanlige varsler via pressen, sociale medier, hjemmesider og evt. varslingssirenerne fortsætter som hidtil. Borgere uden smartphones bliver således ikke stillet ringere end i dag.

Smartphonen hyler

Ideen med app’en ’Mobilvarsling’ er, at man bliver advaret direkte med en alarmlyd på sin smartphone, når myndighederne advarer om større ulykker i det område, hvor man befinder sig – eller som man på forhånd har indtastet, fx fordi ens familie bor der.

Ligeledes er det muligt at vælge, hvilke typer hændelser man ønsker at blive advaret om. Det hele kræver dog, at smartphonen er tilsluttet internettet.

Plads til flere

Den nye app er første generation, og der er på forhånd indtænkt, at andre myndigheder, der har et varslingsansvar, kan blive koblet på. Det kunne være kommunale beredskaber, forsvaret eller andre, der har behov for at sprede vigtig kriseinformation.

’Mobilvarsling’ er udviklet til iPhones med iOS 8.0 og senere samt til Android 4.0.3 og senere. Disse dækker cirka 95 % af brugerne af de to styresystemer i Danmark.

App’en kan hentes i App Store og på Google Play.

Relaterede nyheder

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Den 12. og 13. juni afholder Danske Beredskaber netværksmøde omkring operative forhold. På førstedagen fortalte delegerede fra Hovedstadens Beredskab omkring kompleksiteten i nutidens byggerier og de udfordringer som Beredskabet møder i forbindelse med indsatser i bygninger, der ofte har helt sin egen risikoprofil. Oplægget følges torsdag op af et oplæg omkring fremtidens byggematerialer fra DTU. […]

Danske Beredskaber sætter på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dalberg fra Forsvarsakademiet kontrollerer spillet og deltagerne alt imens vejret udvikler sig på planspilstavlen. Klimahændelser kan til tider kræve, at der bliver indsat måske 100 mand, og det […]

Få nyhedsbrev i indbakken