• Nu kan myndigheder sende advarsler direkte til mobiltelefoner

  26. februar 2016
  Ny app supplerer beredskabsmeddelelser og giver vigtig information om eksempelvis ekstremt vejr eller spærringer af broer.

  Af Erik Weinreich

  ’Mobilvarsling’ er en ny app, der både skal supplere politiets beredskabsmeddelelser, DMIs varsler om orkaner, skybrud og lignende, samt Vejdirektoratets særmeldinger om længerevarende motorvejs- og brospærringer.

  App’en er et supplement til de hidtidige varslingsmetoder og er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Vejdirektoratet, DMI og Beredskabsstyrelsen.

  De sædvanlige varsler via pressen, sociale medier, hjemmesider og evt. varslingssirenerne fortsætter som hidtil. Borgere uden smartphones bliver således ikke stillet ringere end i dag.

  Smartphonen hyler

  Ideen med app’en ’Mobilvarsling’ er, at man bliver advaret direkte med en alarmlyd på sin smartphone, når myndighederne advarer om større ulykker i det område, hvor man befinder sig – eller som man på forhånd har indtastet, fx fordi ens familie bor der.

  Ligeledes er det muligt at vælge, hvilke typer hændelser man ønsker at blive advaret om. Det hele kræver dog, at smartphonen er tilsluttet internettet.

  Plads til flere

  Den nye app er første generation, og der er på forhånd indtænkt, at andre myndigheder, der har et varslingsansvar, kan blive koblet på. Det kunne være kommunale beredskaber, forsvaret eller andre, der har behov for at sprede vigtig kriseinformation.

  ’Mobilvarsling’ er udviklet til iPhones med iOS 8.0 og senere samt til Android 4.0.3 og senere. Disse dækker cirka 95 % af brugerne af de to styresystemer i Danmark.

  App’en kan hentes i App Store og på Google Play.