Søg
Close this search box.

Nu kan myndigheder sende advarsler direkte til mobiltelefoner

26. februar 2016

Af Erik Weinreich

’Mobilvarsling’ er en ny app, der både skal supplere politiets beredskabsmeddelelser, DMIs varsler om orkaner, skybrud og lignende, samt Vejdirektoratets særmeldinger om længerevarende motorvejs- og brospærringer.

App’en er et supplement til de hidtidige varslingsmetoder og er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Vejdirektoratet, DMI og Beredskabsstyrelsen.

De sædvanlige varsler via pressen, sociale medier, hjemmesider og evt. varslingssirenerne fortsætter som hidtil. Borgere uden smartphones bliver således ikke stillet ringere end i dag.

Smartphonen hyler

Ideen med app’en ’Mobilvarsling’ er, at man bliver advaret direkte med en alarmlyd på sin smartphone, når myndighederne advarer om større ulykker i det område, hvor man befinder sig – eller som man på forhånd har indtastet, fx fordi ens familie bor der.

Ligeledes er det muligt at vælge, hvilke typer hændelser man ønsker at blive advaret om. Det hele kræver dog, at smartphonen er tilsluttet internettet.

Plads til flere

Den nye app er første generation, og der er på forhånd indtænkt, at andre myndigheder, der har et varslingsansvar, kan blive koblet på. Det kunne være kommunale beredskaber, forsvaret eller andre, der har behov for at sprede vigtig kriseinformation.

’Mobilvarsling’ er udviklet til iPhones med iOS 8.0 og senere samt til Android 4.0.3 og senere. Disse dækker cirka 95 % af brugerne af de to styresystemer i Danmark.

App’en kan hentes i App Store og på Google Play.

Relaterede nyheder

Tårnby Kommunes grønne ambitioner føres an af en eldrevet rød Mercedes, der lynhurtigt kan omdannes til et kommandostade for brandvæsen, politiet og sundhedsmyndighederne. Optrækket er ikke til at tage fejl af men brølet fra motoren mangler, når indsatsleder Ole Mebus svinger sin røde Mercedes ud fra Tårnby Brandstation i Kastrup for som første mand på […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”Redningsberedskabet i tal 2023” at det kommunale beredskab gjorde 39.921 gange i 2023. Til […]

Gnister fra mejetærskere og andre maskiner er blandt de hyppigste årsager til markbrande i høstmånederne. SEGES Innovation, Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber opfordrer til jævnlig rengøring af høstmaskinerne.  Mange markbrande startes af en gnist fra høstmaskinerne, eller når maskinerne bliver for varme og antænder støv eller andet tørt materiale. Med en ny høstsæson for døren opfordrer […]

Få nyhedsbrev i indbakken