Fem tips til ukrudtsbrænderen

3. april 2020

Forårsvejret har for alvor meldt sig, og med mange dage i eget hjem, er der i denne periode rigtig mange mennesker der bruger tiden i haven.

En ukrudtsbrænder er et godt redskab til at få bugt med ukrudtet i indkørslen eller mellem fliserne på terrassen, men desværre er det også et redskab, der er skyld i mange brande hvert eneste år.

”Vi ser desværre rigtig ofte, at en ukrudtsbrænder efterlader en glød, eller at flammen får fat i blade, buskads eller lignende. Fra 2015 til 2019 rykkede brandvæsenet ud til 1398 brande, som opstod på grund af ukrudtsbrændere. Det reelle tal er formentlig noget højere, fordi folk selv har fået slukket branden, inden det er blevet nødvendigt at tilkalde brandvæsenet. Sidste år var ukrudtsbrændere skyld i mindst  336 udrykninger til brande”, fortæller forebyggelsesekspert Mads Dalgaard fra Beredskabsstyrelsen.

De mange brande skyldes den uheldige cocktail med åben ild og tør natur i det danske forår.

”Selvom man ikke tror det, så er planter, buske og træer faktisk ret tørre for tiden”, forklarer Bjarne Nigaard, sekretariatschef hos Danske Beredskaber. ”På denne tid af året er de endnu ikke i fuld vækst, og derfor er der ikke så meget fugtighed og vand i planterne, ligesom jorden endnu er tør, det blæser, og der ligger måske tørre blade fra sidste efterår mange steder under hækken eller plankeværket. Så man skal passe på med åben ild”.

Nedenfor ses en grafik med de fem gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen til at undgå brand, når du bruger ukrudtsbrænderen, samt link til en statistik over brande udløst af ukrudtsbrænder her.

Du kan også læse mere om de fem gode råd her.

Relaterede nyheder

Regeringen har sammen med Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgået en finanslovsaftale, der ifølge Danske Beredskaber ikke kommer til at levere den nødvendige kapacitet til beredskabet. Verden omkring os er i forandring, og der er derfor behov for at skabe varige forandringer i Danmark, så vi bliver godt rustet til fremtiden. Sådan lyder forordet til […]

Simon Kollerup blev den 10. oktober valgt som ny præsident for flere tusinde frivillig i Beredskabsforbundet – den 13. november blev indsættelsen fejret af ministre og ledere fra beredskabet. Danske Beredskaber var den 16. november med ved den officielle indsættelse af Simon Kollerup som ny præsident for Beredskabsforbundet, for der er en hel del frivillige […]

I vintermånederne vil brandkadetter i alderen 13 til 18 år banke på hos ældre og udsatte borgere for at tilbyde opsætning af gratis røgalarmer. Målet er at mindske antallet af dødsbrande i danske hjem.  Hver fjerde dansker har ikke opsat en røgalarm i hjemmet, men det forhold arbejder brandkadetter fra Unge i Beredskabet over hele […]

Få nyhedsbrev i indbakken