Søg
Close this search box.

Beredskaberne er klar til storm og oversvømmelse

20. december 2017

Julen er hjerternes fest, hvor hygge, god mad og socialt samvær er i højsædet. Men de senere år har juletiden også været præget af storme, oversvømmelser og andre større hændelser i Danmark. Julen er derfor også en travl tid for de kommunale beredskaber, som ofte må rykke ud.

Heldigvis har beredskaberne været klar, og det er de også i år, hvis vejret skulle vise sig at blive lige så voldsomt som i de forgange år.  Det fortæller beredskabsdirektør i Brand & Redning Sønderjylland og formand for Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen:

”Vi er selvfølgelig klar. Det er vi alle årets 365 dage, hvor vi er med til at sikre borgerne. Så er det ligegyldigt, om det er juleaften, nytår eller en anden speciel dag – vi er fuldt bemandede, så beredskaberne er klar, hvis der skulle ske noget. ”

Samarbejde på tværs

Men selvom de kommunale beredskaber hver for sig er klar til julens eventuelle hændelser, så samarbejder de også. Det så man et stærkt eksempel på i julen 2015, hvor man i Sønderborg oplevede oversvømmelser efter massive regnmængder.

Fra Nordsjællands Brandvæsen, Østsjællands Beredskab, Hovedstadens Beredskab, Beredskab Øst og Frederiksborg Brand og Redning sendte man materiel og mandskab til Sønderborg, hvor man havde behov for assistance til de store oversvømmelser.

Samarbejdet var med til at sikre, at oversvømmelserne blev håndteret på den mest optimale måde, og så borgerne oplevede mindst mulig gene.

Et grænseoverskridende samarbejde

I Brand & Redning Sønderjylland er man også klar til at sende eller modtage hjælp, hvis der bliver behov for det. Og faktisk er det ikke kun inden for landets grænser, man kan søge hjælp, forklarer Jarl Vagn Hansen:

Hvis vi har behov for assistance, kan vi rekvirere fra vores samarbejdspartnere på den anden side af grænsen, hvis de er nærmere vores hændelsessted end de andre danske beredskaber. Det betyder i praksis, at beredskabsmæssigt er den dansk-tyske grænse væk, og det betyder, vi kan få hjælpen hurtigt”

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er der dog lagt op til en mild december, hvor vejret kommer til at være forholdsvist roligt, årstiden taget i betragtning. Det glæder Jarl Vagn Hansen:

”De sidste par år har vi måttet lide en smule over vejret, forstået på den måde, at vi har fået meget vind og vand. Det ser ikke ud til, at det bliver så slemt i år, men ligegyldigt hvad, så er kan vi rykke ud og gøre en forskel, hvis det bliver nødvendigt.”

Relaterede nyheder

Tårnby Kommunes grønne ambitioner føres an af en eldrevet rød Mercedes, der lynhurtigt kan omdannes til et kommandostade for brandvæsen, politiet og sundhedsmyndighederne. Optrækket er ikke til at tage fejl af men brølet fra motoren mangler, når indsatsleder Ole Mebus svinger sin røde Mercedes ud fra Tårnby Brandstation i Kastrup for som første mand på […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”Redningsberedskabet i tal 2023” at det kommunale beredskab gjorde 39.921 gange i 2023. Til […]

Gnister fra mejetærskere og andre maskiner er blandt de hyppigste årsager til markbrande i høstmånederne. SEGES Innovation, Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber opfordrer til jævnlig rengøring af høstmaskinerne.  Mange markbrande startes af en gnist fra høstmaskinerne, eller når maskinerne bliver for varme og antænder støv eller andet tørt materiale. Med en ny høstsæson for døren opfordrer […]

Få nyhedsbrev i indbakken