Søg
Close this search box.

Fredede og bevaringsværdige huse

Mange genstande kan erstattes via en forsikring, men ingen forsikring kan erstatte historie og mistede liv. I disse år har vi med gru set til, mens umistelig kulturarv er gået tabt i flammerne på for eksempel Svinkløv Badehotel, Sparresholm Gods og K.B. Hallen – heldigvis uden tab af menneskeliv.

Men når en historisk bygning forsvinder, mister ejerne og brugerne ikke kun de fysiske genstande og bygninger, der går tabt. Der sker som regel også et tab af forankring og identitet – ikke kun personligt, men også for lokalområdet eller for hele Danmark. Samtidig har det store økonomiske konsekvenser, når en historisk bygning går helt eller delvist til. Det er dyrt at udbedre skader efter brand, oversvømmelse eller storm, og måske kan den beskadigede bygning ikke bruges i en længere periode.

Sammen med foreningen Historiske Huse har Danske Beredskaber udgivet en forebyggelsesguide for fredede og bevaringsværdige bygninger med projektstøtte fra Realdania, Grundejernes Investeringsfond, Dreyers Fond, Bestles Fond og Michael Jebsen Memorial Foundation. Guiden giver gode råd til sikring mod brand, storm og oversvømmelse.

Download forebyggelsesguiden her.

I forebyggelsesguiden finder du en række tjeklister, som du kan bruge til at gennemgå dit hus fra kælder til kvist. Herunder kan du downloade de enkelte tjeklister