Søg
Close this search box.

Brandbil og hjelme er et hit på Folkemødet

15. juni 2018

Årets Folkemøde, der løber af stablen fra 14.-17. juni, er i fuld gang, og i det solskinsrige Allinge er Danske Beredskaber naturligvis også at finde igen i år.

Til Folkemødet har Danske Beredskaber sørget for flere initiativer, der skal være med til sørge for, at de kommunale beredskabers budskab og vigtige rolle i samfundet spredes.

En hjemmebygget brandbil med indbygget sirene, virtual reality udstyr og røde pladsticbrandhjelme, er blandt udstyret, når Danske Beredskaber bevæger sig rundt på den store Folkemødeplads.

Et hit hos de mange folkemødedeltagere, der aktivt søger hen imod minibrandbilens sirene.

I løbet af de første to timer blev der således uddelt over 200 brandhjelme til børnene, mens flere af de helt små var med til at trække brandbilen rundt på pladsen.

Virtual reality giver indblik

Virtual reality brillerne bliver flittigt brugt.

Et af de helt nye initiativer på årets Folkemøde er en virtual reality video, hvor borgerne kan prøve at være med til at røgdykke.

Initiativet skaber især stor interesse hos de 13-30-årige, der pludselig har muligheden for at opnå indsigt i en ellers lukket verden, som kræver en beredskabsfaglighed de fleste ikke lige har.

I en kaotisk, røgfyldt og sløret scene, kastes borgeren ud i den beredskabsmæssige 2’er rolle ved et røgdyk, hvor der både skal sikres rum, slukkes brand og trænges ud.

Noget, der bliver tager rigtig godt imod hos de mange deltagere, der får testet deres indre brandmand af.

Halvrundtossede og godt rundt på gulvet, kan de tage virtual reality brillerne af og fortsætte deres videre færd på Folkemødet – forhåbentlig både klogere på brandmandsfaget og med en endnu større respekt for hverdagens helte.

Beredskabsdebat sætter fokus på terror

Men selvom en del af Danske Beredskabers indsats på Folkemødet handler om oplysning og at sprede budskabet om det kommunale beredskab, er Danske Beredskabers repræsentanter også en aktiv spiller i forskellige debatter, der forløber hen over Folkemødet.

Igen i år er Danske Beredskaber også medværter på et debatarrangement, der afholdes lørdag kl. 10:30 på Hjemmeværnet skib, Hjortø. Her vil der blive stillet skarpt på, om myndighederne og befolkningen reelt er klar, såfremt terroren skulle ramme os.

I Sverige deler man brochurer ud med procedurer ved en eventuel invasion, mens man i Storbritannien laver tv-spots, der viser, hvordan man bedst håndterer et terrorangreb. I Danmark er der ikke sådanne initiativer – men er det overhovedet løsningen?

Danske Beredskabers hold til Folkemødet 2018.

Debatten bliver livestreamet på Danske Beredskabers Facebookside, hvor de forskellige deltagere skal diskutere, hvordan man i højere grad gør samfundet, myndighederne og borgerne klar til et eventuelt angreb.

I debatten deltager Jacob Bjerregaard, der er borgmester i Fredericia og repræsentant for Kommunernes Landsforening, Niels Bonde, landschef for Beredskabsforbundet, Lars Vester, Executive Vice President for Falck, Nina Blom Andersen, universitetslektor hos Metropol, samt Jarl Vagn Hansen, der er formand for Danske Beredskaber

Der er derfor lagt i kakkelovnen til en spændende debat på Hjortø i Allinge Havn, som forhåbentlig vil trække fulde huse.

Du kan følge med på Facebook, Twitter, Instagram og vores Snapchat konto, ’danskeberedskaber’, hvis du vil se vores aktiviteter på Folkemødet.

Relaterede nyheder

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Claus Bo Nielsen, Beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen har været hårdt ramt af afgangstidskravet på fem minutter. 18. juni forklarede han Folketingets forsvarsudvalg, hvorfor en afskaffelse af kravet kan medvirke til at bevare de vigtige lokale stationer rundt i landet. Hos Danske Beredskaber ser man afskaffelsen af afgangstidskravet som en levetidsforlængelse af deltidsmodellen, og i bestyrelsen […]

Få nyhedsbrev i indbakken