Søg
Close this search box.

Danske Beredskaber og Københavns Professionshøjskole præsenterer nyt diplommodul

24. marts 2022

Ansatte i det kommunale redningsberedskab får nu mulighed for at tilegne sig ny viden inden for lederskab. Til august bliver det nemlig muligt at tage et diplommodulet “Beredskabsledelse”, som er en del af diplomuddannelsen i ledelse.

Det er Danske Beredskaber og Københavns Professionshøjskole, der i samarbejde har udviklet diplommodulet, der dækker fire faglige temaer:

– Ledelse og ledelsesidentitet
– Etik og relationer
– Relationer og kommunikation
– Magt, tillid og tvivl i ledelse

Formand for Danske Beredskaber Jarl Vagn Hansen glæder sig over, at det nu er lykkedes at få lavet et uddannelsesmodul, der henvender sig specifikt til de kommunale redningsberedskaber.

– Det er en rigtig glædelig nyhed, at vi nu har mulighed for at løfte kompetenceniveauet i redningsberedskaberne yderligere. Jeg håber derfor, at de ansatte rundt omkring i brandvæsenerne tager godt imod uddannelsen, så vi fremadrettet kan sikre en fortsat udvikling af den beredskabsfaglige funktion, siger Jarl Vagn Hansen.

Målgruppen
Hvis du allerede arbejder med ledelse i redningsberedskabet – fx som afdelingsleder, uddannelsesansvarlig eller måske teamleder eller brandmester og trænger til nye input til, hvordan du kan styrke og udvikle dit lederskab, så kan modulet i “Beredskabsledelse” være noget for dig.

Du kan læse mere om diplommodulet på Københavns Professionshøjskoles hjemmeside, hvor du også kan se, hvilke krav der er til optagelse samt læse mere om modulet i øvrigt.

Relaterede nyheder

Tårnby Kommunes grønne ambitioner føres an af en eldrevet rød Mercedes, der lynhurtigt kan omdannes til et kommandostade for brandvæsen, politiet og sundhedsmyndighederne. Optrækket er ikke til at tage fejl af men brølet fra motoren mangler, når indsatsleder Ole Mebus svinger sin røde Mercedes ud fra Tårnby Brandstation i Kastrup for som første mand på […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”Redningsberedskabet i tal 2023” at det kommunale beredskab gjorde 39.921 gange i 2023. Til […]

Gnister fra mejetærskere og andre maskiner er blandt de hyppigste årsager til markbrande i høstmånederne. SEGES Innovation, Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber opfordrer til jævnlig rengøring af høstmaskinerne.  Mange markbrande startes af en gnist fra høstmaskinerne, eller når maskinerne bliver for varme og antænder støv eller andet tørt materiale. Med en ny høstsæson for døren opfordrer […]

Få nyhedsbrev i indbakken