Søg
Close this search box.

Danske Beredskaber og Københavns Professionshøjskole præsenterer nyt diplommodul

24. marts 2022

Ansatte i det kommunale redningsberedskab får nu mulighed for at tilegne sig ny viden inden for lederskab. Til august bliver det nemlig muligt at tage et diplommodulet “Beredskabsledelse”, som er en del af diplomuddannelsen i ledelse.

Det er Danske Beredskaber og Københavns Professionshøjskole, der i samarbejde har udviklet diplommodulet, der dækker fire faglige temaer:

– Ledelse og ledelsesidentitet
– Etik og relationer
– Relationer og kommunikation
– Magt, tillid og tvivl i ledelse

Formand for Danske Beredskaber Jarl Vagn Hansen glæder sig over, at det nu er lykkedes at få lavet et uddannelsesmodul, der henvender sig specifikt til de kommunale redningsberedskaber.

– Det er en rigtig glædelig nyhed, at vi nu har mulighed for at løfte kompetenceniveauet i redningsberedskaberne yderligere. Jeg håber derfor, at de ansatte rundt omkring i brandvæsenerne tager godt imod uddannelsen, så vi fremadrettet kan sikre en fortsat udvikling af den beredskabsfaglige funktion, siger Jarl Vagn Hansen.

Målgruppen
Hvis du allerede arbejder med ledelse i redningsberedskabet – fx som afdelingsleder, uddannelsesansvarlig eller måske teamleder eller brandmester og trænger til nye input til, hvordan du kan styrke og udvikle dit lederskab, så kan modulet i “Beredskabsledelse” være noget for dig.

Du kan læse mere om diplommodulet på Københavns Professionshøjskoles hjemmeside, hvor du også kan se, hvilke krav der er til optagelse samt læse mere om modulet i øvrigt.

Relaterede nyheder

Danske Beredskaber satte på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet faciliterede oplægget på skibet Hjortø i Allinge Havn imens vejret udviklede sig på planspilstavlen. I videoen her kan du følge debatten på marinehjemmeværnsskibet Hjortø fredag den […]

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Få nyhedsbrev i indbakken