Søg
Close this search box.

Høring om beredskabets fremtid på Christiansborg 15. maj

5. april 2024

Den 1. februar havde Danske Beredskaber foretræde i Folketingets Forsvarsudvalg. Formålet var at få sat en høring på dagsordenen, så Danmarks katastrofeforsikring kan blive tilpasset fremtidens behov. I et brev til Danske Beredskaber udsendt af Forsvarsudvalgets sekretariat den 5. april, fremgår det, at høringen om beredskabet vil finde sted den 15.maj, og at forsvarsminister Troels Lund Poulsen forventes at indlede høringen.

Det er en nyhed, der bliver godt modtaget hos Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber, som nu går i gang med forberedelsen til den for beredskabet så vigtige høring.

-Det er glædeligt, at både ministeren og folketingets politikere vil prioritere, at høre om, hvilke fremtidige behov beredskabet har. Det ser vi meget frem til at drøfte sammen med dem, med fagligheden i centrum, så Danmark får et fremtidssikret beredskab, der er klar til de opgaver, der venter, siger Bjarne Nigaard i forbindelse med nyheden om, at høringen nu bliver en realitet.

Tryghed – tæt på
Programmet og vilkår for tilmelding er endnu ikke på plads, men hos Danske Beredskaber er man helt klar til at tage del i høringen, for rundt på de danske brand- og redningsstation har man i flere år oplevet, at der er behov for at beredskabet bliver udviklet i takt med udfordringer der stilles af klimaet, den grønne omstilling og et markant ændret trusselsbillede.

Der er ifølge Danske Beredskaber et akut behov for at opruste sikringen af civilbefolkningen, og derfor arbejder man allerede i forbindelse med et kommende forsvarsforlig hårdt for at sikre politisk opbakning til udviklingen af det beredskab, der er tættest på danskerne, og høringen ser man som et vigtigt skridt hen mod en fremtidssikring af borgerne, tæt på, hvor de bor.

I Danske Beredskaber ønsker man, at en fremtidig justering af beredskabets kapacitet til civilbeskyttelse skal ske på et fagligt velfunderet og underbygget grundlag, for Danmark er i dag ikke forberedt til hybridkrig, store naturkatastrofer – eller for den sags skyld krig, og i Danske Beredskaber ser man derfor meget frem til at beredskabets tilstand kommer i fokus den 15. maj på Christiansborg.

Relaterede nyheder

Danske Beredskaber satte på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet faciliterede oplægget på skibet Hjortø i Allinge Havn imens vejret udviklede sig på planspilstavlen. I videoen her kan du følge debatten på marinehjemmeværnsskibet Hjortø fredag den […]

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Få nyhedsbrev i indbakken