Søg
Close this search box.

Hold hovedet koldt, når du skal holde boligen varm

13. oktober 2022

Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber leverer en række gode råd til sikker opvarmning af boligen i en kold tid. Materialet udbygges løbende den kommende tid.

Energipriserne er høje, og til vinter kan der muligvis opstå en forsyningskrise. I den situation vil nogle forsøge at anvende andre varmekilder.

Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber har samlet en række råd til sikker opvarmning af boligen i en kold tid. Rådene lyder:

🔥 Hav mindst en fungerende røgalarm

🔥 Pas på med levende lys og åben ild – sluk før du går

🔥 Brug ikke udendørs varmekilder indenfor

🔥  Placer varmekilder i sikker afstand til brændbart materiale

🔥  Følg varmekildens manual

🔥  Fyr kun med tørt og rent træ i brændeovnen.

Rådene er samlet på en side under Brandsikker Bolig

– De kommunale redningsberedskaber er desværre allerede begyndt at køre til uheldige hændelser, der er opstået, fordi folk har varmet boligen op på en måde, der går ud over brandsikkerheden, siger sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.

– Der er som sådan ikke noget nyt i de råd, vi har samlet. Det nye er den situation, vi står i med tårnhøje energipriser. Derfor er det relevant at orientere sig i rådene, siger forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen, Mads Dalgaard.

Materialet på Brandsikker Bolig bliver løbende udbygget i samarbejde med bl.a. Sikkerhedsstyrelsen og Energistyrelsen.

Se mere om el og varme på sparenergi.dk

 

Relaterede nyheder

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Den 12. og 13. juni afholder Danske Beredskaber netværksmøde omkring operative forhold. På førstedagen fortalte delegerede fra Hovedstadens Beredskab omkring kompleksiteten i nutidens byggerier og de udfordringer som Beredskabet møder i forbindelse med indsatser i bygninger, der ofte har helt sin egen risikoprofil. Oplægget følges torsdag op af et oplæg omkring fremtidens byggematerialer fra DTU. […]

Få nyhedsbrev i indbakken