Søg
Close this search box.

Hold hovedet koldt, når du skal holde boligen varm

13. oktober 2022

Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber leverer en række gode råd til sikker opvarmning af boligen i en kold tid. Materialet udbygges løbende den kommende tid.

Energipriserne er høje, og til vinter kan der muligvis opstå en forsyningskrise. I den situation vil nogle forsøge at anvende andre varmekilder.

Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber har samlet en række råd til sikker opvarmning af boligen i en kold tid. Rådene lyder:

🔥 Hav mindst en fungerende røgalarm

🔥 Pas på med levende lys og åben ild – sluk før du går

🔥 Brug ikke udendørs varmekilder indenfor

🔥  Placer varmekilder i sikker afstand til brændbart materiale

🔥  Følg varmekildens manual

🔥  Fyr kun med tørt og rent træ i brændeovnen.

Rådene er samlet på en side under Brandsikker Bolig

– De kommunale redningsberedskaber er desværre allerede begyndt at køre til uheldige hændelser, der er opstået, fordi folk har varmet boligen op på en måde, der går ud over brandsikkerheden, siger sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.

– Der er som sådan ikke noget nyt i de råd, vi har samlet. Det nye er den situation, vi står i med tårnhøje energipriser. Derfor er det relevant at orientere sig i rådene, siger forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen, Mads Dalgaard.

Materialet på Brandsikker Bolig bliver løbende udbygget i samarbejde med bl.a. Sikkerhedsstyrelsen og Energistyrelsen.

Se mere om el og varme på sparenergi.dk

 

Relaterede nyheder

Tårnby Kommunes grønne ambitioner føres an af en eldrevet rød Mercedes, der lynhurtigt kan omdannes til et kommandostade for brandvæsen, politiet og sundhedsmyndighederne. Optrækket er ikke til at tage fejl af men brølet fra motoren mangler, når indsatsleder Ole Mebus svinger sin røde Mercedes ud fra Tårnby Brandstation i Kastrup for som første mand på […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”Redningsberedskabet i tal 2023” at det kommunale beredskab gjorde 39.921 gange i 2023. Til […]

Gnister fra mejetærskere og andre maskiner er blandt de hyppigste årsager til markbrande i høstmånederne. SEGES Innovation, Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber opfordrer til jævnlig rengøring af høstmaskinerne.  Mange markbrande startes af en gnist fra høstmaskinerne, eller når maskinerne bliver for varme og antænder støv eller andet tørt materiale. Med en ny høstsæson for døren opfordrer […]

Få nyhedsbrev i indbakken