Nu kan myndigheder sende advarsler direkte til mobiltelefoner

26. februar 2016

Af Erik Weinreich

’Mobilvarsling’ er en ny app, der både skal supplere politiets beredskabsmeddelelser, DMIs varsler om orkaner, skybrud og lignende, samt Vejdirektoratets særmeldinger om længerevarende motorvejs- og brospærringer.

App’en er et supplement til de hidtidige varslingsmetoder og er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Vejdirektoratet, DMI og Beredskabsstyrelsen.

De sædvanlige varsler via pressen, sociale medier, hjemmesider og evt. varslingssirenerne fortsætter som hidtil. Borgere uden smartphones bliver således ikke stillet ringere end i dag.

Smartphonen hyler

Ideen med app’en ’Mobilvarsling’ er, at man bliver advaret direkte med en alarmlyd på sin smartphone, når myndighederne advarer om større ulykker i det område, hvor man befinder sig – eller som man på forhånd har indtastet, fx fordi ens familie bor der.

Ligeledes er det muligt at vælge, hvilke typer hændelser man ønsker at blive advaret om. Det hele kræver dog, at smartphonen er tilsluttet internettet.

Plads til flere

Den nye app er første generation, og der er på forhånd indtænkt, at andre myndigheder, der har et varslingsansvar, kan blive koblet på. Det kunne være kommunale beredskaber, forsvaret eller andre, der har behov for at sprede vigtig kriseinformation.

’Mobilvarsling’ er udviklet til iPhones med iOS 8.0 og senere samt til Android 4.0.3 og senere. Disse dækker cirka 95 % af brugerne af de to styresystemer i Danmark.

App’en kan hentes i App Store og på Google Play.

Relaterede nyheder

Regeringen har sammen med Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgået en finanslovsaftale, der ifølge Danske Beredskaber ikke kommer til at levere den nødvendige kapacitet til beredskabet. Verden omkring os er i forandring, og der er derfor behov for at skabe varige forandringer i Danmark, så vi bliver godt rustet til fremtiden. Sådan lyder forordet til […]

Simon Kollerup blev den 10. oktober valgt som ny præsident for flere tusinde frivillig i Beredskabsforbundet – den 13. november blev indsættelsen fejret af ministre og ledere fra beredskabet. Danske Beredskaber var den 16. november med ved den officielle indsættelse af Simon Kollerup som ny præsident for Beredskabsforbundet, for der er en hel del frivillige […]

I vintermånederne vil brandkadetter i alderen 13 til 18 år banke på hos ældre og udsatte borgere for at tilbyde opsætning af gratis røgalarmer. Målet er at mindske antallet af dødsbrande i danske hjem.  Hver fjerde dansker har ikke opsat en røgalarm i hjemmet, men det forhold arbejder brandkadetter fra Unge i Beredskabet over hele […]

Få nyhedsbrev i indbakken