Søg
Close this search box.

Seneste nyhed

I uge 40 lærer tusindvis af børn landet over om ild, forebyggelse og at gøre det rigtige, hvis der skulle opstå en brand.  Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber og TrygFonden sætter i uge 40 fokus på brandforebyggelse på landets skoler og tilbyder gratis undervisningsmaterialer i forbindelse med uge 40-kampagnen ”Lær børn om brand”, og rundt på mange […]

Nyhedsoversigt

Med en udvidelse af Hovedstadens Beredskabs vagtcentral, dækker den store vagtcentral nu stort set hele Region Hovedstaden. Det er ikke bare med til at strømline og skabe en mere effektiv vagtcentral, men forhåbningen er også, at det vil styrke koordineringsarbejdet.
Data er en vigtig faktor for beredskabets succes, og derfor bruger Beredskab Øst meget energi på at forbedre netop dette. Med en dataensretning på tværs af landets beredskaber skal det forbedre vilkårene for beredskaberne og skabe en forbedret konkurrencesituation, når det kommer til GIS-softwareløsninger.
En ekstra familie. Det er, hvad en familie i Herning har fået med deres store engagement i det lokale beredskab. Her er der plads til alle, der vil tilføre samfundet en ekstra værdi og gøre en forskel. I denne udgave af temaserien ’Familier i beredskabet’, kan du læse om en helt almindelig familie, men hvor alle er en del af beredskabet.
Alt for mange mennesker dør i brandulykker – og mere end 90 procent af dødsfaldene sker ved ildebrande i hjemmene. Det vil the Federation of the European union Fire Officer Associations (FEU) nu gøre noget ved efter et to-årigt forskningsprojekt om brandsikre møbler. Med nye anbefalinger til brandsikringen af møbler, er håbet nemlig, at færre dør i brande.
Omkring 300.000 danskere har haft brand i eget hjem inden for de seneste fem år, og alene i 2017 omkom 61 personer som følge af en brand. En røgalarm kan ikke forhindre en brand, men den kan være forskellen på liv og død, idet den kan advare om branden i tide. Netop derfor tager RøgalarmPatruljen på besøg i private hjem for at tjekke røgalarmer. RøgalarmPatruljen er et initiativ fra BrandBevægelsen og TrygFonden og afvikles i samarbejde med lokale beredskaber og spejdergrupper, og de har netop været i aktion flere steder i hele Danmark.
Med to nye uddannelser, tilbyder Danske Beredskaber nu brancherelateret uddannelse, når det kommer til MED- og AM-uddannelse. Et stort skridt for forhåbningerne om et endnu stærkere beredskab.

Få nyhedsbrev i indbakken