Søg
Close this search box.

Rekruttering gennem lokalavisen gav gevinst

3. juli 2017

I maj måned tog Nordsjællands Brandvæsen det utraditionelle skridt at gå i lokalpressen for at efterlyse nye medarbejdere til at styrke deltidsbemandingen på beredskabets fem brandstationer.

Det viste sig at være en enkel, men meget effektiv måde at tiltrække nye kollegaer på.

”Vi har på kort tid modtaget over 20 kvalificerede henvendelser, så vi er ganske overvældede over den store interesse,” siger beredskabsinspektør Per Larsen fra Nordsjællands Brandvæsen og fortsætter:

”Det er opløftende at mærke den store opbakning, som findes i lokalsamfundet for beredskabet, og så er vi taknemmelige for det gode samarbejde med pressen.”

Nu skal de nye uddannes

Næste skridt er at uddanne de udvalgte kandidater, der ikke allerede er brandmandsuddannet, så de kan indgå i den daglige vagt.

En brandmandsuddannelse strækker sig sammenlagt over 234 timers undervisning, fordelt mellem 12 timers udvidet førstehjælpskursus, 74 timers grundkursus og endeligt 148 timers funktionsuddannelse indsats over to forløb på i alt fire uger. Hele uddannelsen er med løn.

Tilslutningen har været så stor, at Nordsjællands Brandvæsen i øjeblikket arbejder på at samle et helt hold, som tager uddannelsen sammen.

”Det vil styrke sammenholdet, når man træner sammen med sine kommende kollegaer,” siger Per Larsen.

Stadig plads til flere

Selv med den store tilslutning er der stadig plads til flere hos Nordsjællands Brandvæsen, der især har brug for brandmænd, som kan dække én bestemt type vagter.

”Vi kan altid bruge gode brandfolk, særligt hvis man har mulighed for at møde i dagtimerne på hverdage,” siger Per Larsen og opfordrer interesserede til at rette henvendelse til beredskabet.

For at blive brandmand i Nordsjællands Brandvæsen er det et krav, at man ikke har mere end 4-5 minutters kørsel i bil til brandstationen fra hovedarbejdsplads og eller fra bopæl.

Nordsjællands Brandvæsen har brandstationer i Allerød, Birkerød, Fredensborg, Hørsholm og Nærum.
En deltidsbrandmand i Nordsjællands Brandvæsen tjener i gennemsnit omkring 30.000 kroner om året før skat, afhængigt af antallet af udkald og vagter.

Relaterede nyheder

Danske Beredskaber satte på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet faciliterede oplægget på skibet Hjortø i Allinge Havn imens vejret udviklede sig på planspilstavlen. I videoen her kan du følge debatten på marinehjemmeværnsskibet Hjortø fredag den […]

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Få nyhedsbrev i indbakken