• Rekruttering gennem lokalavisen gav gevinst

  03. juli 2017
  Nogle gange må der alternative midler i brug, før man opnår det, man gerne vil. Det måtte Nordsjællands Brandvæsen sande, da de gennem længere tid havde manglet brandfolk. Rekruttering gennem lokalavisen viste sig overraskende nok at give pote.

  I maj måned tog Nordsjællands Brandvæsen det utraditionelle skridt at gå i lokalpressen for at efterlyse nye medarbejdere til at styrke deltidsbemandingen på beredskabets fem brandstationer.

  Det viste sig at være en enkel, men meget effektiv måde at tiltrække nye kollegaer på.

  ”Vi har på kort tid modtaget over 20 kvalificerede henvendelser, så vi er ganske overvældede over den store interesse,” siger beredskabsinspektør Per Larsen fra Nordsjællands Brandvæsen og fortsætter:

  ”Det er opløftende at mærke den store opbakning, som findes i lokalsamfundet for beredskabet, og så er vi taknemmelige for det gode samarbejde med pressen.”

  Nu skal de nye uddannes

  Næste skridt er at uddanne de udvalgte kandidater, der ikke allerede er brandmandsuddannet, så de kan indgå i den daglige vagt.

  En brandmandsuddannelse strækker sig sammenlagt over 234 timers undervisning, fordelt mellem 12 timers udvidet førstehjælpskursus, 74 timers grundkursus og endeligt 148 timers funktionsuddannelse indsats over to forløb på i alt fire uger. Hele uddannelsen er med løn.

  Tilslutningen har været så stor, at Nordsjællands Brandvæsen i øjeblikket arbejder på at samle et helt hold, som tager uddannelsen sammen.

  ”Det vil styrke sammenholdet, når man træner sammen med sine kommende kollegaer,” siger Per Larsen.

  Stadig plads til flere

  Selv med den store tilslutning er der stadig plads til flere hos Nordsjællands Brandvæsen, der især har brug for brandmænd, som kan dække én bestemt type vagter.

  ”Vi kan altid bruge gode brandfolk, særligt hvis man har mulighed for at møde i dagtimerne på hverdage,” siger Per Larsen og opfordrer interesserede til at rette henvendelse til beredskabet.

  For at blive brandmand i Nordsjællands Brandvæsen er det et krav, at man ikke har mere end 4-5 minutters kørsel i bil til brandstationen fra hovedarbejdsplads og eller fra bopæl.

  Nordsjællands Brandvæsen har brandstationer i Allerød, Birkerød, Fredensborg, Hørsholm og Nærum.
  En deltidsbrandmand i Nordsjællands Brandvæsen tjener i gennemsnit omkring 30.000 kroner om året før skat, afhængigt af antallet af udkald og vagter.