Rekruttering gennem lokalavisen gav gevinst

3. juli 2017

I maj måned tog Nordsjællands Brandvæsen det utraditionelle skridt at gå i lokalpressen for at efterlyse nye medarbejdere til at styrke deltidsbemandingen på beredskabets fem brandstationer.

Det viste sig at være en enkel, men meget effektiv måde at tiltrække nye kollegaer på.

”Vi har på kort tid modtaget over 20 kvalificerede henvendelser, så vi er ganske overvældede over den store interesse,” siger beredskabsinspektør Per Larsen fra Nordsjællands Brandvæsen og fortsætter:

”Det er opløftende at mærke den store opbakning, som findes i lokalsamfundet for beredskabet, og så er vi taknemmelige for det gode samarbejde med pressen.”

Nu skal de nye uddannes

Næste skridt er at uddanne de udvalgte kandidater, der ikke allerede er brandmandsuddannet, så de kan indgå i den daglige vagt.

En brandmandsuddannelse strækker sig sammenlagt over 234 timers undervisning, fordelt mellem 12 timers udvidet førstehjælpskursus, 74 timers grundkursus og endeligt 148 timers funktionsuddannelse indsats over to forløb på i alt fire uger. Hele uddannelsen er med løn.

Tilslutningen har været så stor, at Nordsjællands Brandvæsen i øjeblikket arbejder på at samle et helt hold, som tager uddannelsen sammen.

”Det vil styrke sammenholdet, når man træner sammen med sine kommende kollegaer,” siger Per Larsen.

Stadig plads til flere

Selv med den store tilslutning er der stadig plads til flere hos Nordsjællands Brandvæsen, der især har brug for brandmænd, som kan dække én bestemt type vagter.

”Vi kan altid bruge gode brandfolk, særligt hvis man har mulighed for at møde i dagtimerne på hverdage,” siger Per Larsen og opfordrer interesserede til at rette henvendelse til beredskabet.

For at blive brandmand i Nordsjællands Brandvæsen er det et krav, at man ikke har mere end 4-5 minutters kørsel i bil til brandstationen fra hovedarbejdsplads og eller fra bopæl.

Nordsjællands Brandvæsen har brandstationer i Allerød, Birkerød, Fredensborg, Hørsholm og Nærum.
En deltidsbrandmand i Nordsjællands Brandvæsen tjener i gennemsnit omkring 30.000 kroner om året før skat, afhængigt af antallet af udkald og vagter.

Relaterede nyheder

Hos Beredskab Øst har man indsat kraner for at få bilisterne frem til arbejdspladsen i rette tid, for uheld på det strategiske vejnet i hovedstadsområdet har store samfundsmæssige konsekvenser. Hos Beredskab Øst, der betjener borgerne i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner er man meget bevidste om, at uheld – og dermed spærringer – […]

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Få nyhedsbrev i indbakken