Storm på vej – beredskabet gør sig klar med 1.800 mand på vagt

16. januar 2022

Stormen Malik rammer i denne weekend Danmark, og skal man tro vejrudsigterne, så bliver det den kraftigste storm i flere år. Fra lørdag formiddag og frem mod søndag spås det, at vindstyrker op til orkan kan ramme os på tværs af landet.

Det voldsomme vejr kan desværre betyde problemer for mange, fx på grund af høj vandstand, væltede træer, løse genstande på afveje, strømafbrydelse eller lignende.

”Skulle det gå galt, så er beredskabet parat. Lidt over 1.800 brandfolk er i weekenden på vagt døgnet rundt over hele landet og kan hurtigt rykke ud, hvis der opstår behov for hjælp. Men vi håber naturligvis, at det ikke bliver nødvendigt i stor stil”, fortæller Bjarne Nigaard, sekretariatschef hos Danske Beredskaber. Han tilføjer:

”Det er en god idé at bruge nogle minutter på at gardere sig der hjemme – både for egen skyld, men også for naboens og omgivelsernes skyld. Storm kan skabe farlige situationer, og skader ved en storm kan være rigtig dyre.”

Bor man i hus, så ryd matriklen for løse genstande udenfor, eller spænd dem forsvarligt fast. Det er alt fra potter, større løse grene, havegrill, cykler, trampolin og hvad der findes der imellem. Tjek evt. taget for løse tagplader og -sten. Luk alle døre og vinduer i huset, skuret, drivhuset osv. ordentligt, mens det stormer. Er der risiko for oversvømmelse, så hav sandsække parat – du kan evt. hente dem hos dit lokale beredskab eller din kommune – og fjern vigtige ting og effekter fra kælderen.

Oplad mobilen, pc’en og andre elektroniske artikler helt, og hav gerne en opladet powerbank eller to også.

Du kan se flere råd om at være parat til storm her:

http://213.239.214.142/plesk-site-preview/danskeberedskaber.dk/https/213.239.214.142/storm-og-stormflod/ 

Relaterede nyheder

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Brandmanden fra Højer Frivillige Brandværn, der døde under indsats den 7. september, blev æret, og otte helte fra brandstationen i Nykøbing Falster blev tildelt Redningsberedskabsprisen af beredskabsministeren, da det civile beredskab den 4. oktober mindedes sine faldne i Holmens Kirke. Den 4. oktober blev den årlige mindehøjtidelighed for faldne brand- og redningsfolk afholdt i Holmens […]

Få nyhedsbrev i indbakken