Søg
Close this search box.

Storm på vej – beredskabet gør sig klar med 1.800 mand på vagt

16. januar 2022

Stormen Malik rammer i denne weekend Danmark, og skal man tro vejrudsigterne, så bliver det den kraftigste storm i flere år. Fra lørdag formiddag og frem mod søndag spås det, at vindstyrker op til orkan kan ramme os på tværs af landet.

Det voldsomme vejr kan desværre betyde problemer for mange, fx på grund af høj vandstand, væltede træer, løse genstande på afveje, strømafbrydelse eller lignende.

”Skulle det gå galt, så er beredskabet parat. Lidt over 1.800 brandfolk er i weekenden på vagt døgnet rundt over hele landet og kan hurtigt rykke ud, hvis der opstår behov for hjælp. Men vi håber naturligvis, at det ikke bliver nødvendigt i stor stil”, fortæller Bjarne Nigaard, sekretariatschef hos Danske Beredskaber. Han tilføjer:

”Det er en god idé at bruge nogle minutter på at gardere sig der hjemme – både for egen skyld, men også for naboens og omgivelsernes skyld. Storm kan skabe farlige situationer, og skader ved en storm kan være rigtig dyre.”

Bor man i hus, så ryd matriklen for løse genstande udenfor, eller spænd dem forsvarligt fast. Det er alt fra potter, større løse grene, havegrill, cykler, trampolin og hvad der findes der imellem. Tjek evt. taget for løse tagplader og -sten. Luk alle døre og vinduer i huset, skuret, drivhuset osv. ordentligt, mens det stormer. Er der risiko for oversvømmelse, så hav sandsække parat – du kan evt. hente dem hos dit lokale beredskab eller din kommune – og fjern vigtige ting og effekter fra kælderen.

Oplad mobilen, pc’en og andre elektroniske artikler helt, og hav gerne en opladet powerbank eller to også.

Du kan se flere råd om at være parat til storm her:

http://213.239.214.142/plesk-site-preview/danskeberedskaber.dk/https/213.239.214.142/storm-og-stormflod/ 

Relaterede nyheder

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Den 12. og 13. juni afholder Danske Beredskaber netværksmøde omkring operative forhold. På førstedagen fortalte delegerede fra Hovedstadens Beredskab omkring kompleksiteten i nutidens byggerier og de udfordringer som Beredskabet møder i forbindelse med indsatser i bygninger, der ofte har helt sin egen risikoprofil. Oplægget følges torsdag op af et oplæg omkring fremtidens byggematerialer fra DTU. […]

Danske Beredskaber sætter på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dalberg fra Forsvarsakademiet kontrollerer spillet og deltagerne alt imens vejret udvikler sig på planspilstavlen. Klimahændelser kan til tider kræve, at der bliver indsat måske 100 mand, og det […]

Få nyhedsbrev i indbakken