Stormen Rolf er gået i land – beredskabet er klar

23. februar 2024

Fredag morgen har primært de jyske beredskaber haft opgaver i relation til stormen Rolf, der ifølge DMI forventes at komme anstigende med vindhastighed af stormstyrke med vindstød af orkanstyrke.

Ifølge DMI lyder varslet nærmere, at vindforholdene ved den jyske vestkyst betegnes som kategori 2, ‘farligt vejr’, med en vindhastighed mellem 25-28 m/s, mens vindstødene kan komme op på 33-37 m/s. Også i sydlige dele af landet melder DMI om risiko for vindstød af orkanstyrke, mens middelvinden her blot forventes at blæse sig op til ‘stormende kuling’, svarende til 20-23 m/s.

Hos Danske Beredskaber har de 29 beredskabskredse siden midnat haft relativt få og mindre udkald, der er håndteret.

-Det er hidtil forløbet roligt, men det skyldes nok primært, at folk har været parate, at folk har gjort en indsats for at sikre at havetrampolinen er spændt fast og at skraldespande og andre løse effekter er fjernet eller sikret, fortæller Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber fredag formiddag.

De fleste udkald siden midnat har omhandlet væltede træer, byggematerialer, hegn med videre, og vej- og banemyndigheder har desuden håndteret en del forhold selv. Der er også varslet højvande, men fredag morgen har opgaverne i forhold til dette indtil videre været håndterbare.

På Fanø har Sydvestjysk Brandvæsen haft en redningsaktion i vand, hvor de måtte hente en turist, som blev overrasket af højvande i sin bil, hvor han havde tilbragt natten.

I takt med at stormen passerer, tilbagegår beredskaberne til almindelig daglig drift, men situationen følges fortsat nøje, og beredskabet er klar til at agere, hvis der opstår behov.

 

Sådan bør du forholde dig i tilfælde af storm og oversvømmelse/stormflod

-Følg med i meldinger fra myndigheder – hold øje med vejrudsigten og tjek løbende myndighedernes udmeldinger i

-Holde øje med pressen, på hjemmesider, via apps og sociale medier

-Pas på, hvis du skal udenfor – hvis myndighederne fraråder unødig færdsel udendørs, bør du rette dig efter dette

-Lad telefonen op i tilfælde af strømsvigt – hav gerne en opladet powerbank ved hånden, så du kan klare dig et stykke tid uden adgang til strøm

-Hjælp dine naboer

– Hjælp med at stormsikre – giv en hjælpende hånd til de naboer, der ikke er hjemme eller har svært ved at stormsikre selv.

Relaterede nyheder

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Brandmanden fra Højer Frivillige Brandværn, der døde under indsats den 7. september, blev æret, og otte helte fra brandstationen i Nykøbing Falster blev tildelt Redningsberedskabsprisen af beredskabsministeren, da det civile beredskab den 4. oktober mindedes sine faldne i Holmens Kirke. Den 4. oktober blev den årlige mindehøjtidelighed for faldne brand- og redningsfolk afholdt i Holmens […]

Få nyhedsbrev i indbakken