Søg
Close this search box.

Studietur til Interschutz

27. juni 2022

Materiel, netværk og inspiration. I sidste uge tog en delegation på godt 90 personer af sted til beredskabsmessen Interschutz i Hannover, Tyskland, hvor der var over 1.500 udstillere og over 85.000 besøgende.

Den danske delegation, der var den største på hele messen, blev taget godt imod af en repræsentant fra Deutsche Messe samt af en seniorrepræsentant fra GFPA – German Fire Protection Agency.

På turens førstedag var der tilrettelagt en rundvisning til fem udstillere, hvor især elektrificering, digitalisering og fremtidens løsninger var i fokus.

På turens andendag blev delegationen budt på frokost, hvor Heinz-Peter Brandenberger fra Vereinigung zur Förderung des Deutschen Brandschutzes og Herman Schreck fra Deutscher Feuerwehrband bød velkommen med taler, hvor der blev lagt vægt på fortsat vigtig erfaringsudveksling og samarbejde på tværs af oranisationer og landegrænser.

Det blev også til et besøg på German Federal Agency for Technical Relief (THW), som er en pendant til den danske Beredskabsstyrelsen.

Om knap et par måneder – den 24. og 25. august – er der beredskabsmesse på dansk jord, når Danske Beredskaber slår dørene op til Danske Beredskabers Årsmøde 2022. Der er stadig mulighed for at booke en stand eller tilmelde sig som gæst.

TILMELDING TIL ÅRSMØDET

Relaterede nyheder

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Claus Bo Nielsen, Beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen har været hårdt ramt af afgangstidskravet på fem minutter. 18. juni forklarede han Folketingets forsvarsudvalg, hvorfor en afskaffelse af kravet kan medvirke til at bevare de vigtige lokale stationer rundt i landet. Hos Danske Beredskaber ser man afskaffelsen af afgangstidskravet som en levetidsforlængelse af deltidsmodellen, og i bestyrelsen […]

Få nyhedsbrev i indbakken