• World Firefighters Games 2020 skal til Aalborg

  29. juni 2018
  Den verdensomspændende brandmandsbegivenhed World Firefighters Games skal i 2020 til Aalborg. Her er det netop blevet offentliggjort, at Aalborg Kommune i tæt samarbejde med Nordjyllands Beredskab skal huse brandfolkenes store internationale sportsdyst med 5.000 deltagere.

  Der bliver fest og farver i gaderne, når beredskabsmedarbejdere fra hele verden i august 2020 mødes i Aalborg til World Firefighters Games – brandfolkenes egen pendant til De Olympiske Lege.

  Aalborg er nemlig blevet valgt som vært for den store internationale sportskonkurrence for brandfolk, der hvert år danner ramme om mange forskellige sportsgrene.

  Her skal der dystes i alt fra badminton til triatlon, og selvom det ikke udelukkende er beredskabsfaglige konkurrencer, så mener beredskabsdirektør i Nordjyllands Beredskab, Diana Sørensen, at det kan få en positiv indflydelse på de danske beredskaber – både fagligt og socialt.

  ”Selvom det på nogle punkter er på en helt anden bane, man mødes, så tror jeg, at det kan være med til at skabe nogle værdifulde relationer, der styrker beredskabsfællesskabet”, lyder det fra Diana Sørensen, der også ser frem til at vise det danske beredskab frem for de mange gæster.

  ”Den tværfaglighed og det samarbejde vi har på tværs af sektorer, tror jeg er meget unikt. Derfor håber jeg da også, at vi kan være med til at vise noget af det bedste af det danske beredskab frem. Både til inspiration men også for at sørge for, at beredskabsmedarbejderne er stolte over at være en del af beredskabet”.

  Det store arrangement, der i år afholdes i Sydkorea, kommer desuden til at skabe en masse værdi for Aalborg Kommune, lyder det fra en svært begejstret Thomas Kastrup-Larsen, der er borgmester i Aalborg Kommune.

  “Det er helt fantastisk, at vi får lov til at vise, hvad Aalborg kan som værtsby i forbindelse med denne store internationale event, hvor der kommer deltagere fra hele verden. World Firefighters Games vil sætte ekstra kolorit på Aalborg, mens legene står på og give vores hoteller og restauranter øget omsætning. Så der er god grund til at glæde sig over, at dette værtskab er kommet i hus”, fortæller han.

  En smeltedigel

  Med ambitioner om op mod deltagelse af 5.000 udøvere og 1.500 ledsagere, er World Firefighters Game i Aalborg ikke bare et ambitiøst projekt, men også en begivenhed der skal samle brandfolk fra hele verden.

  Derfor har det også været en lang proces for Aalborg Kommune og Nordjyllands Beredskab at sikre sig World Firefighters Game 2020 til Aalborg, men selvom

  Det forventes, at arrangementet alene vil trække 400 deltagere fra USA og 500 fra Asien, mens andre lande og kontinenter ligeledes bidrager med mange deltagere.

  En kulturel smeltedigel ville nogen måske kalde det, når så mange forskellige kulturer mødes til en stor sportsbegivenhed. For til World Firefighters Games er så mange lande lavet, at det ikke kan undgås, at der er store forskelle.

  Men selvom der er store forskelle på deltagerne, både kulturelt og beredskabsfagligt, vurderer Diana Sørensen, at det kun er med til at styrke begivenheden.

  ”Jeg tror og håber på, at begivenheden bliver en stor begivenhed; ikke kun for Nordjyllands Beredskab men for alle landets beredskaber. At møde andre beredskabsmedarbejdere fra hele verden kan skabe inspiration og samtidig danne grobund for større fællesskaber”, afslutter hun.

  Vil du læse mere om World Firefighters Games, kan du se legenes hjemmeside lige her.