• Mindeord: Gunnar Haurum er stille sovet ind

  27. juni 2018
  Gunnar Haurum, æresmedlem af Danske Beredskaber og tidligere chef for Statens Brandinspektion og Statens Brandskole, er stille sovet ind tirsdag morgen. I et mindeord fra Danske Beredskaber tager vi afsked med en af de helt store personligheder i de danske beredskaber.

  En af de helt store personligheder i de danske beredskaber, æresmedlem i Danske Beredskaber, Gunnar Haurum, sov tirsdag morgen stille ind på Herlev Hospital i en alder af 89 år.

  En mand, der har haft en uvurderlig betydning for de danske beredskaber og den måde, de udformer sig på i dag. For den tidligere chef for Statens Brandinspektion og chef for Statens Brandskole, Gunnar Haurum, var ikke blot en dygtig beredskabsfaglig chef, men søgte også altid at udvikle området og måden, man tænkte beredskab på.

  Det fortæller den tidligere skolechef ved Beredskabsstyrelsen og seniormedlem af Danske Beredskaber, Bjarne Kjems, der havde Gunnar Haurum som chef fra 1987-1993 på Statens Brandskole:

  “Gunnar Haurums betydning for beredskabet har været enormt stor. Han formåede at bygge hele grundlaget for dimensioneringen og uddannelsen af brandvæsenet op. Et fundament, man har kunnet arbejde videre på og ud fra det skabe det beredskab, vi kender i dag”.

  Med sin store flid og engagement var Gunnar Haurum med til at bygge beredskabet op. Både teoretisk med blandt et omfattende forfatterskab af brand- og redningslitteratur, men også praktisk, hvor opbygningen af modelplanspil eksempelvis har været med til at forme fremtidens brandfolk.

  “Gunnar Haurum var en god, uformel chef, der samtidig var meget kontant. Han var ikke som andre chefer; han kerede sig ikke om størrelsen på sin organisation, men det var derimod vigtigere, at alle forstod hvordan tingene hængte sammen i hans enkle, gennemtænkte system”, fortæller Bjarne Kjems, der var ansat som skoleinspektør under Gunnar Haurum.

  Gunnar Haurum var desuden i perioden 1975-1989 formand for Dansk CTIF, mens han blev valgt som international præsident for CTIF i perioden 1989-1997, hvor han også blev udråbt som ærespræsident.

  Det er derfor en mand med både nationalt og internationalt udsyn, der fortjener stor respekt, fortæller formand for Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen:

  ”Alt det Gunnar Haurum stod for og gjorde, gennemsyrer i dag det kommunale beredskab i Danmark. Derfor går mine tanker og kondolencer også til Gunnar Haurums familie, der i denne tid, skal mindes en stærk og indflydelsesrig personlighed, som vi alle vil savne”.

  Bisættelsen finder sted fra Ny Holte Kirke tirsdag den 3. juli 2018, kl. 14:00.

  Æret være Gunnar Haurums minde.