Søg
Close this search box.

Beredskab til debat på Folkemødet

7. juni 2017

New York, London, Istanbul, Paris, København, Nice, Berlin, Quebec, Stockholm og Manchester. Terrortruslen er til stede over alt. Hver dag må alle lande i den vestlige verden forholde sig til den direkte terror, hvor selvmordsbombere og forstyrrede individer sprænger uskyldige mennesker ihjel eller kører ind i folkemængder med lastbiler. Men også den indirekte cyberterror skal vi forholde os til og forsøge at forhindre.

Kan vi det? Og kan vi håndtere en terrorhændelse i Danmark? Det er nogle af de spørgsmål, som er til debat, når Hjemmeværnet, Danske Beredskaber, Beredskabsforbundet og Falck igen i år inviterer til beredskabsdebat på Hjemmeværnets båd, Hjortø, under Folkemødet.

”Den øgede terrortrussel er en af de største og mest komplekse udfordringer, vi står overfor. Derfor er det også vigtigt, at vi taler om og forholder os til, om vi er rustet til at håndtere en terrorhændelse. Ikke kun i København, men i hele landet, for terroren kan ramme os hvor som helst,” siger formand i Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen, der til daglig er beredskabsdirektør i Brand & Redning Sønderjylland.

Klima kræver ressourcer

Beredskabsdebatten på Hjortø vil dog ikke udelukkende handle om terrortruslen og håndteringen af et terrorangreb herhjemme. Også udfordringen omkring større og voldsommere klimahændelser vil være på dagsordenen.

Bodil, Allan, Helga og Urd er blot nogle af de storme, som de seneste år har sat det danske beredskab under stort pres, når Danmark rammes af stormfloder og oversvømmelser. Et pres, som vi herhjemme må indstille os på er kommet for at blive.

Ved den seneste storm var hundredvis af ansatte hos de kommunale beredskaber samt en masse frivillige i Hjemmeværnet og Beredskabsforbundet aktiveret for at hjælpe med at håndtere de massive oversvømmelser, som stormfloden efter Urd medførte.

”Klimahændelserne er blevet flere og voldsommere, og det er en stor udfordring for os. Både fordi vi bruger utrolig mange ressourcer, hver gang vi skal håndtere en stormflod, og fordi vi ikke har den mængde materiel, vi skal bruge. Derfor ser jeg frem til at debattere det her emne med de andre paneldeltagere og høre, hvordan de mener, at vi bør håndtere klimaudfordringerne herhjemme,” siger Jarl Vagn Hansen.

Debattens ordstyrer bliver Hans Engell, der vil stille de nødvendige spørgsmål til beredskabsordførere, repræsentanter fra politiet og Kommunernes Landsforening samt arrangørerne bag debatten.

”Jeg håber, vi kan blive klogere på nogle af de spørgsmål, som har presset sig på gennem længere tid. Er vi klar til at håndtere en terrorhændelse i Danmark? Kan vi modstå de mange og voldsomme klimahændelser? Er vores materiel og uddannelse tilstrækkelig? Og hvis ikke, hvor skal pengene komme fra?,” siger Jarl Vagn Hansen.

Arrangementet afholdes fredag den 16. juni klokken 10.30 til 12.00 på Hjemmeværnets båd, Hjortø, på Indermolen i Allinge Havn. Der bydes på brunch fra klokken 10.30 til 11.00, og selve debatten afholdes fra klokken 11.00 til 12.00.

Vi sender debatten live via Danske Beredskabers facebookside.

Relaterede nyheder

Hos TrekantBrand rykker man både ud til komplicerede brande og er via sin fremskudte rolle i akutberedskabet ofte dem, der når først frem, når der ringes efter en ambulance. Fælles for de mange opgaver, der løses af TrekantBrands 15 brandstationer, er, at de skaber tryghed tæt på borgerne. Bilnøglen er blevet væk, og dit lille […]

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Få nyhedsbrev i indbakken