Søg
Close this search box.

Danske Beredskaber deltog i blæsende færøsk årsmøde

17. maj 2017

Det smukke område Vagar på den vestlige del af Færøerne dannede ramme om årsmødet, der blev afholdt i dagene 12. og 13. maj 2017. I løbet af de to dage deltog 140 medarbejdere fra det færøske og danske beredskab.

Det er en tradition, at de færøske årsmøder fortrinsvis afholdes udendørs, og i år var ingen undtagelse. Med andre ord var deltagerne klædt godt på – klar til at vandre eller sejle ud til de forskellige udendørs lokaliteter.

”Desværre betød det fugtige og blæsende vejr, at arrangørerne måtte lave om på det planlagte program begge dage. På førstedagen blev sejlturen til øen Mykines aflyst, og det samme skete med turen til Koltur på andendagen. I stedet blev møderne afholdt forskellige steder på Vagar,” siger Søren Lundhild, der er beredskabschef i Helsingør Kommunes Beredskab.

Han repræsenterede Danske Beredskaber på det færøske årsmøde sammen med viceberedskabschef i Brand & Redning MidtVest, Niels Christensen.

En tak for godt samarbejde

På førstedagen bød borgmesterens repræsentant fra Søvagur Kommune alle deltagere velkommen, mens forsamlingen drak morgenkaffe og spiste morgenbrød på havnen i Sørvig.

Herefter blev deltagerne sendt af sted på en 10 kilometer lang vandretur, hvor der undervejs blev gjort stop for at afholde generalforsamlingen. Vind og vejrforhold betød, at man måtte anvende megafon under generalforsamlingen, for at alle kunne følge med og høre, hvad der blev besluttet.

På generalforsamlingen godkendte deltagerne oplægget til nye vedtægter. Den nye bestyrelse blev valgt med tre bestyrelsesmedlemmer og en suppleant.

”Og så fik Niels (Christensen, red.) en stor tak for sin interesse og det gode samarbejde gennem årene,” fortæller Søren Lundhild.

Efter generalforsamlingen holdt beredskabets nye koordinator et oplæg og informerede om de kerneområder, som han ville tage fat i, når han tiltræder sin nye stilling til juni. Olieberedskab i forbindelse med forurening fra havet og risikobaseret dimensionering er nogle af de større opgaver, som venter forude.

Dagen blev afsluttet med grillaften ved havnen i Sørvig.

Oplæg gjorde indtryk

På dag to lagde deltagerne ud med morgenmad, der blev serveret på byens skole i Midvágur, mens den lokale borgmester bød velkommen.

Herefter holdt indsatsleder hos det færøske politi Regin Jespersen et oplæg omkring flystyrtet i 1996, hvor den danske forsvarschef Hans J. Garde og resten af besætningen omkom. Oplægget gjorde dybt indtryk på deltagerne, og for visse deltagere vækkede oplægget også minder, fortæller Søren Lundhild.

Resten af dagen blev anvendt til vandring, ribbådsejlads og besøg af lufthavnsberedskabet samt networking mellem deltagerne. Årsmødet blev afsluttet med en festaften i selskab med gode og sanglystne færøske kolleger.

Relaterede nyheder

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Claus Bo Nielsen, Beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen har været hårdt ramt af afgangstidskravet på fem minutter. 18. juni forklarede han Folketingets forsvarsudvalg, hvorfor en afskaffelse af kravet kan medvirke til at bevare de vigtige lokale stationer rundt i landet. Hos Danske Beredskaber ser man afskaffelsen af afgangstidskravet som en levetidsforlængelse af deltidsmodellen, og i bestyrelsen […]

Få nyhedsbrev i indbakken