Søg
Close this search box.

Nye uddannelser skal på sigt styrke det samlede beredskab

4. december 2018

Når de danske beredskabsmedarbejdere i fremtiden skal have den fornødne arbejdsmiljø- eller MED-uddannelse, behøves det ikke være sammen med diverse andre faggrupper, der ikke har den samme faglighed eller tilgang til tingene.

Det sikrer to nye brancherelaterede uddannelsesforløb, som Danske Beredskaber netop har lanceret. For nu muliggøres det nemlig at tage en beredskabsspecialeret arbejdsmiljøuddannelse samt MED-grunduddannelse, hvis man er medlem af Danske Beredskaber.

Motivet bag de to kommende uddannelser er, at uddannelserne fremadrettet skal være relevant for beredskabsmedarbejderen, så der helt konkret kan tages værktøjer og faglighed med hjem på arbejdspladsen.

”Vi tror på vigtigheden af, at de beredskabsfaglige medarbejdere også får relevant, beredskabsrelateret uddannelse, selv når det vedrører sig arbejdsmiljø og trivsel. Derfor har vi også valgt, at det er en underviser med beredskabsbaggrund, der skal dygtiggøre vores medlemmer”, siger Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef hos Danske Beredskaber.

Interne relationer styrkes

På MED-grunduddannelsen, der desuden er obligatorisk for alle ledere og medarbejdere i MED-udvalg, bliver der i særdeleshed sat fokus på MED-samarbejdet som en aktivitet, der kan og skal skabe en værdi for det vigtige samarbejde i arbejdet og samtidig understøtte trivslen.

For i beredskabet er der brug for at kunne samarbejde i en travl og hektisk hverdag, mens trivslen stadigvæk er i top.

Arbejdsmiljøuddannelsen er i særdeleshed for arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere, der er medlem af arbejdsmiljøorganisationen, men det er dog ikke kun arbejdsmiljørepræsenter og deslige, der kan få vigtige værktøjer med fra kurserne.

Der er håbet også, at andre ledere og medarbejdere med opgaver og engagement i arbejdsmiljøet vil deltage, så også de kan få et fordelagtigt udbytte af at gennemføre uddannelsen.

Selvom det bliver første gang, at Danske Beredskaber arrangerer brancherelateret uddannelse, så har Bjarne Nigaard store forventninger til de nye uddannelser, der er særligt tilpasset beredskaberne til tider omskiftelige forhold.

”Når vi selv står for kurserne, så kan vi garantere vores medlemmer en kvalitet og relevans, der på sigt forhåbentlig vil være med til at styrke de interne relationer i det enkelte beredskab og dermed også styrke det samlede beredskab”, siger han.

I første omgang afvikles de to kurser i to hold i 2019. Arbejdsmiljøuddannelsen foregår enten i marts eller november i Middelfart, mens MED-grunduddannelsen finder sted i enten marts eller september 2019 i Odense.

Du kan finde mere om uddannelserne og tilmelde dig lige her.

Relaterede nyheder

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Den 12. og 13. juni afholder Danske Beredskaber netværksmøde omkring operative forhold. På førstedagen fortalte delegerede fra Hovedstadens Beredskab omkring kompleksiteten i nutidens byggerier og de udfordringer som Beredskabet møder i forbindelse med indsatser i bygninger, der ofte har helt sin egen risikoprofil. Oplægget følges torsdag op af et oplæg omkring fremtidens byggematerialer fra DTU. […]

Få nyhedsbrev i indbakken