Søg
Close this search box.

Seneste nyhed

I uge 40 lærer tusindvis af børn landet over om ild, forebyggelse og at gøre det rigtige, hvis der skulle opstå en brand.  Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber og TrygFonden sætter i uge 40 fokus på brandforebyggelse på landets skoler og tilbyder gratis undervisningsmaterialer i forbindelse med uge 40-kampagnen ”Lær børn om brand”, og rundt på mange […]

Nyhedsoversigt

Undersøgelser viser, at brandfolk har et eminent renommé, fordi folk tror på dem. Af den grund kan brandfolk også være en katalysator, når det gælder socialt arbejde. Derfor søsatte blandt andre Frederiksborg Brand & Redning et europæisk initiativ, som man nu har været i gang med i et års tid. Et initiativ, der skrider fremad, og som forhåbentlig kan være til gavn for alle beredskaber.
En flytning og omstrukturering af Københavns Brandmuseum skal være med til at gøre beredskabet endnu mere folkeligt. Til Kulturnatten i København indvies det nye brandmuseum, der giver et indblik i brandvæsenet historie – både i et københavnsk og nationalt perspektiv.
Over de sidste 10 år er der sket et fald i antallet af branddøde i Danmark. Men de dødsbrande, der opstår, sker ofte for den samme sårbare befolkningsgruppe, der typisk har det svært. Samtidig slår analyserne fast, at en røgalarm er en vigtig faktor i forebyggelsen af brande.
Forebyggere fra hele landet var tirsdag samlet i Middelfart, hvor der blev afholdt temadag omkring større arrangementer. Et ønske fra arrangører om større harmoni i sagsbehandlingen var blandt andet noget af det, der skulle debatteres.

Hvert år uddeles redningsberedskabsprisen til heltemodige personer, der har gjort en særlig indsats i redningsberedskabets tjeneste. Dette blev uddelt i Holmens Kirke under den traditionsrige mindehøjtidelighed, hvor alskens beredskabschefer- og medarbejdere var til stede for at mindes de faldne medarbejdere fra redningsberedskabet. Hvad der blot skulle have været et udkald til en forholdsvis simpel redningsaktion, […]

Se med, da Slagelse Brand og Redning satte brandsikkerhed på skoleskemaet.

Få nyhedsbrev i indbakken