Søg
Close this search box.

Trekantområdets Brandvæsen ønsker besparelserne på det kommunale beredskab revurderet

1. februar 2016

Den 1. januar 2016 var første arbejdsdag i det nye Trekantområdets Brandvæsen. Det er kommunerne Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle kommuner, der i fællesskab har etableret et kommunalt fællesskab på beredskabsområdet for at skabe det bedste mulige beredskab for færrest mulige penge.

Det skriver Trekantsområdets Brandvæsen i en pressemeddelelse.

Men der skal spares i det nye beredskab. Mange penge. Ifølge aftalen mellem KL og regeringen skulle kommunerne under ét allerede spare 50 mio. kr. i 2015 og 75 mio. kr. i 2016 og frem.

Der var også lagt op til store besparelser på det statslige beredskab, men det har forsvarsministeren annulleret pga. den aktuelle flygtningesituation, oversvømmelser og terrortrusler.

I et brev til forsvarsminister Peter Christensen skriver de seks borgmestre, at det er deres opfattelse, at kommunernes beredskab står over for præcis de samme udfordringer, som det statslige beredskab.

”Vi mener, at det er bydende nødvendigt med et robust, effektivt og professionelt beredskab, når disse udfordringer skal imødegås, og borgernes legitime forventninger på området skal indfris”.

Borgmestrene mener ikke, at man kan adskille beredskabet i det kommunale og det statslige.
Beredskabet hænger uløseligt sammen, og der bør ses på helheden i den samlede løsning af opgaverne, hvis udfordringerne skal imødegås på betryggende vis.

Borgmestrene i de seks kommuner opfordrer derfor forsvarsministeren og regeringen til også at revurdere de planlagte besparelser på det kommunale beredskabsområde, som de allerede har gjort det på det statslige område.

Læs borgmestrenes brev til forsvarsministeren her.

Relaterede nyheder

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Claus Bo Nielsen, Beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen har været hårdt ramt af afgangstidskravet på fem minutter. 18. juni forklarede han Folketingets forsvarsudvalg, hvorfor en afskaffelse af kravet kan medvirke til at bevare de vigtige lokale stationer rundt i landet. Hos Danske Beredskaber ser man afskaffelsen af afgangstidskravet som en levetidsforlængelse af deltidsmodellen, og i bestyrelsen […]

Få nyhedsbrev i indbakken