Søg
Close this search box.

Vandet stiger stadig: Her er de gode råd til, hvordan du kan sikre dit hus mod oversvømmelser

11. februar 2020

Frem til torsdag nat forventer DMI, at der vil være forhøjet vandstand langs den jyske vestkyst.

Ved Vadehavet forventes op til 3.0 meter over normal vandstand, mens højvandene over den centrale vestkyst ventes mellem 2.0 og 2.25 meter over normal vandstand. Ligeledes vil der være forhøjet vandstand i Limfjorden, hvor der ventes mellem 1.3 og 1.8 meter over normal vandstand.

Danske Beredskaber, der er sammenslutningen af landets kommunale brandvæsner, følger situationen tæt.

– For den enke­lte borger kan det selvfølgelig være en noget uvant situation at stå i, men for beredskabet er det her ikke en usædvanlig situation. Vi er helt klar til at rykke ud, hvis behovet opstår, siger sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.

På landsplan har de kommunale beredskaber 1.800 brandfolk på vagt – klar til at rykke ud inden for fem minutter for at hjælpe. Derudover er beredskabernes frivillige i de berørte områder adviseret om, at der kan blive behov for dem.

– Vi har stor erfaring med denne type hændelser, og vi har materiellet til at håndtere oversvømmelser. Lige nu følger vi situationen tæt time for time og kigger på, om udviklingen giver anledning til, at vi skal gøre noget, siger Bjarne Nigaard.

Som husejer er der dog en række ting, du selv kan gøre for at mindske risikoen for, at skaderne som følge af oversvømmelse sker hjemme hos dig.

– Vi anbefaler, at man som husejer bruger tid på at sikre sig mod vandmasserne, hvis man bor i et af de berørte områder, for man kan rent faktisk gøre rigtig meget selv. Har man en nabo eller et familiemedlem, som ikke selv har mulighed for at sikre sig mod oversvømmelse, opfordrer vi til, at man hjælper hinanden, siger Bjarne Nigaard.

Danske Beredskabers gode råd:

  • Afblænd ventilationshuller i ydervægge og andre udsatte åbninger
  • Hav sandsække parat
  • Opbevar dyrebare ejendele i plastbokse og flyt dem væk fra kælderen
  • Begræns opstigende kloakvand

Relaterede nyheder

Tårnby Kommunes grønne ambitioner føres an af en eldrevet rød Mercedes, der lynhurtigt kan omdannes til et kommandostade for brandvæsen, politiet og sundhedsmyndighederne. Optrækket er ikke til at tage fejl af men brølet fra motoren mangler, når indsatsleder Ole Mebus svinger sin røde Mercedes ud fra Tårnby Brandstation i Kastrup for som første mand på […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”Redningsberedskabet i tal 2023” at det kommunale beredskab gjorde 39.921 gange i 2023. Til […]

Gnister fra mejetærskere og andre maskiner er blandt de hyppigste årsager til markbrande i høstmånederne. SEGES Innovation, Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber opfordrer til jævnlig rengøring af høstmaskinerne.  Mange markbrande startes af en gnist fra høstmaskinerne, eller når maskinerne bliver for varme og antænder støv eller andet tørt materiale. Med en ny høstsæson for døren opfordrer […]

Få nyhedsbrev i indbakken