Søg
Close this search box.

Fem tips til ukrudtsbrænderen

3. april 2020

Forårsvejret har for alvor meldt sig, og med mange dage i eget hjem, er der i denne periode rigtig mange mennesker der bruger tiden i haven.

En ukrudtsbrænder er et godt redskab til at få bugt med ukrudtet i indkørslen eller mellem fliserne på terrassen, men desværre er det også et redskab, der er skyld i mange brande hvert eneste år.

”Vi ser desværre rigtig ofte, at en ukrudtsbrænder efterlader en glød, eller at flammen får fat i blade, buskads eller lignende. Fra 2015 til 2019 rykkede brandvæsenet ud til 1398 brande, som opstod på grund af ukrudtsbrændere. Det reelle tal er formentlig noget højere, fordi folk selv har fået slukket branden, inden det er blevet nødvendigt at tilkalde brandvæsenet. Sidste år var ukrudtsbrændere skyld i mindst  336 udrykninger til brande”, fortæller forebyggelsesekspert Mads Dalgaard fra Beredskabsstyrelsen.

De mange brande skyldes den uheldige cocktail med åben ild og tør natur i det danske forår.

”Selvom man ikke tror det, så er planter, buske og træer faktisk ret tørre for tiden”, forklarer Bjarne Nigaard, sekretariatschef hos Danske Beredskaber. ”På denne tid af året er de endnu ikke i fuld vækst, og derfor er der ikke så meget fugtighed og vand i planterne, ligesom jorden endnu er tør, det blæser, og der ligger måske tørre blade fra sidste efterår mange steder under hækken eller plankeværket. Så man skal passe på med åben ild”.

Nedenfor ses en grafik med de fem gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen til at undgå brand, når du bruger ukrudtsbrænderen, samt link til en statistik over brande udløst af ukrudtsbrænder her.

Du kan også læse mere om de fem gode råd her.

Relaterede nyheder

Hos TrekantBrand rykker man både ud til komplicerede brande og er via sin fremskudte rolle i akutberedskabet ofte dem, der når først frem, når der ringes efter en ambulance. Fælles for de mange opgaver, der løses af TrekantBrands 15 brandstationer, er, at de skaber tryghed tæt på borgerne. Bilnøglen er blevet væk, og dit lille […]

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Få nyhedsbrev i indbakken