Fem tips til ukrudtsbrænderen

3. april 2020

Forårsvejret har for alvor meldt sig, og med mange dage i eget hjem, er der i denne periode rigtig mange mennesker der bruger tiden i haven.

En ukrudtsbrænder er et godt redskab til at få bugt med ukrudtet i indkørslen eller mellem fliserne på terrassen, men desværre er det også et redskab, der er skyld i mange brande hvert eneste år.

”Vi ser desværre rigtig ofte, at en ukrudtsbrænder efterlader en glød, eller at flammen får fat i blade, buskads eller lignende. Fra 2015 til 2019 rykkede brandvæsenet ud til 1398 brande, som opstod på grund af ukrudtsbrændere. Det reelle tal er formentlig noget højere, fordi folk selv har fået slukket branden, inden det er blevet nødvendigt at tilkalde brandvæsenet. Sidste år var ukrudtsbrændere skyld i mindst  336 udrykninger til brande”, fortæller forebyggelsesekspert Mads Dalgaard fra Beredskabsstyrelsen.

De mange brande skyldes den uheldige cocktail med åben ild og tør natur i det danske forår.

”Selvom man ikke tror det, så er planter, buske og træer faktisk ret tørre for tiden”, forklarer Bjarne Nigaard, sekretariatschef hos Danske Beredskaber. ”På denne tid af året er de endnu ikke i fuld vækst, og derfor er der ikke så meget fugtighed og vand i planterne, ligesom jorden endnu er tør, det blæser, og der ligger måske tørre blade fra sidste efterår mange steder under hækken eller plankeværket. Så man skal passe på med åben ild”.

Nedenfor ses en grafik med de fem gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen til at undgå brand, når du bruger ukrudtsbrænderen, samt link til en statistik over brande udløst af ukrudtsbrænder her.

Du kan også læse mere om de fem gode råd her.

Relaterede nyheder

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Brandmanden fra Højer Frivillige Brandværn, der døde under indsats den 7. september, blev æret, og otte helte fra brandstationen i Nykøbing Falster blev tildelt Redningsberedskabsprisen af beredskabsministeren, da det civile beredskab den 4. oktober mindedes sine faldne i Holmens Kirke. Den 4. oktober blev den årlige mindehøjtidelighed for faldne brand- og redningsfolk afholdt i Holmens […]

Få nyhedsbrev i indbakken