Søg
Close this search box.

Seneste nyhed

Den grønne omstilling bidrager med nye energiformer og helt nye vilkår for hvordan energi transporteres, lagres og benyttes – og den giver også nye udfordringer for beredskabet. Risikoprofilen for de nye energi-anlæg er væsentlig anderledes, end det vi har kendt fra tidligere, og reguleringen på området er endnu ikke oppe i samme hastighed som den […]

Nyhedsoversigt

Sydøstjyllands Brandvæsen fremlægger nu sit oplæg til en plan for beredskabet i Horsens og Hedensted kommuner. Beredskabet skal spare to millioner kroner i budgettet for 2018.
Med vedtagelsen af nye vedtægter i april i år fik Danske Beredskaber en helt ny struktur. Det betyder, at enkeltpersoner, virksomheder og organisationer nu kan støtte foreningens arbejde med et interessemedlemsskab.
Regeringens udspil til en 2025-plan indeholder flere midler til national sikkerhed, men redningsberedskabet, der skal redde folk ud under førsteindsatsen ved en terrorhændelse, er tilsyneladende helt overset.
Beredskabsdirektør hos Brand & Redning Sønderjylland, Jarl Vagn Hansen, er valgt som ny formand for Danske Beredskaber. Han afløser operativ chef hos Brand & Redning MidtVest, Niels Christensen.
Det danske beredskab skal lære af de erfaringer med terror, som andre europæiske lande gør sig. For skulle Danmark blive ramt af endnu et angreb, er det altafgørende, at beredskabet er godt forberedt.
Politikerne overser en vigtig faktor i Danmarks brandsikkerhed. Det mener Danske Beredskaber og SikkerhedsBranchen, der påpeger, at ingen har undersøgt, hvordan sparekrav, lempede regler og privatisering påvirker hinanden, og hvad konsekvenserne af mange samtidige lempelser bliver.

Få nyhedsbrev i indbakken