Søg
Close this search box.

Årets forebyggelseskonference appellerer bredt

28. februar 2019

Der vil være indlæg og workshops for enhver smag, når Danske Beredskabers forebyggelseskonference løber af stablen den 7. og 8. marts. I alt har flere end 125 forebyggere fra hele landet tilmeldt sig konferencen, som endnu en gang afholdes på Munkebjerg Hotel i Vejle.

De foregående år har forebyggelseskonferencen haft et overordnet tema, som både indlæg og workshops har kredset omkring. Men i år har arrangørgruppen gjort meget ud af at gøre konferencens indhold interessant for en bred skare af forebyggere fra landets beredskaber.

”Det har været vigtigt for os at lave en konference, der er spændende for flere forskellige typer af forebyggere og ligeledes en konference, der er interessant, uanset om du kommer fra et beredskab, en nødhjælpsorganisation eller et brandkadetkorps,” siger Marcello Francati, der til daglig er forebyggelseschef i Hovedstadens Beredskab.

Norsk besøg skal inspirere til bedre forebyggelse

På konferencens første dag gæster norske Dag Botnen konferencen. Han er projektleder i Brannløftet, der er nordens største forebyggelsesprojekt med et budget på cirka 350 millioner kroner. Pengene stammer fra Norges største forsikringsselskab, Gjensidige.

Under sit indlæg vil Dag Botnen indvie deltagerne på forebyggelseskonferencen i, hvordan forebyggelsesprojektet blev til virkelighed, og hvilke resultater det har kastet af sig.

Arrangørerne bag forebyggelseskonferencen håber, at indlægget kan være med til at inspirere danske forebyggere til at tage nogle af de forebyggelsestiltag, der har fungeret i Norge, til sig.

”Det bliver rigtig spændende at høre om så stort et forebyggelsesprojekt. Jeg ved, at de har etableret en masse forebyggelsesprojekter, og jeg tror, vi kan få stor gavn af at høre deres erfaringer om, hvad der fungerer godt og knap så godt. Nordmændene er meget lig danskerne, så meget af det, der virker deroppe, vil vi kunne bruge herhjemme,” siger Marcello Francati.

Foruden det norske besøg byder konferencen også på en række workshops, hvor deltagerne kan arbejde med forskellige forebyggelsesemner i mindre grupper. Emnerne i de forskellige workshops spænder vidt fra redningsberedskabets indsatsmuligheder til at bruge unge som en del af forebyggelsesindsatsen i beredskabet.

Konference styrker netværk

Selvom forebyggelseskonferencen har det primære formål at skabe endnu bedre brandforebyggelse, så er der også et sekundært sigte; et styrket netværk mellem de forskellige forebyggere rundt om i landets beredskaber.

Ved forebyggelseskonferencen har de flere end 125 deltagere gode muligheder for at udveksle erfaringer og netværke med kolleger fra hele landet, og det har en stor værdi, fortæller Marcello Francati.

”Man kan nærmest sige, at netværksdelen er halvdelen af konferencen. Både fordi man i pauserne og om aftenen har lejlighed til at tale sammen, men også fordi vi med vores workshopkoncept opfordrer folk til at sætte sig ned og drøfte forebyggelse. Der er masser af de ting og samarbejder, vi har på kryds og tværs i dag, som er opstået på forebyggelseskonferencer gennem tiden.”

Find hele programmet for forebyggelseskonferencen her.

Relaterede nyheder

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Den 12. og 13. juni afholder Danske Beredskaber netværksmøde omkring operative forhold. På førstedagen fortalte delegerede fra Hovedstadens Beredskab omkring kompleksiteten i nutidens byggerier og de udfordringer som Beredskabet møder i forbindelse med indsatser i bygninger, der ofte har helt sin egen risikoprofil. Oplægget følges torsdag op af et oplæg omkring fremtidens byggematerialer fra DTU. […]

Få nyhedsbrev i indbakken