Søg
Close this search box.

Seneste nyhed

I forbindelse med bisættelsen af den frivillige brandmand, der 7. september omkom under en indsats nær Højer, vil landets beredskaber og brandstationer mindes deres kollega fra Brand & Redning Sønderjylland, station Højer, i forbindelse med bisættelsen, der finder sted den 17. april, ved at flage på halv stang på dagen frem til bisættelsen. Derefter vil […]

Nyhedsoversigt

Brandsynsprogrammet FRIDA skal kunne håndtere risikobaserede brandsyn. På årets forebyggelseskonference i Vejle holder styregruppen bag brandsynsprogrammet workshop om udvikling af brugerflader og ønsker til tilføjelser.
Besparelserne på det statslige beredskabsbudget er annulleret. I et brev til forsvarsministeren opfordrer borgmestrene i de seks kommuner, der står bag Trekantområdets Brandvæsen, regeringen til også at revurdere besparelserne på det kommunale beredskab, der slås med de samme udfordringer som staten.
Faglighed og erfaringsudveksling. Det er centrum for en række nye netværk, som Danske Beredskaber har oprettet på tværs af de nye beredskabsenheder. Ideen er at skabe fælles løsninger ud fra højeste fællesnævner, som gavner både organisation og borgere.
Samarbejdet med det danske beredskab er vigtigt for Færøerne. Ikke mindst fordi udviklingen på Færøerne går langsommere end i Danmark, og det betyder, at det færøske beredskab har brug for både faglig og social sparring med danske kolleger.
Hos Vestsjællands Brandvæsen er der så småt ved at være ro på igen, efter Slagelse Kommune valgte at trække sig fra den nye, samlede beredskabsenhed kort før nytår. Nu satser beredskabet i det vestsjællandske på at finde en ny beredskabsdirektør, der kan sætte sig i stolen til maj.
For halvandet år siden indførte Randers Kommune et automatisk varslingssystem, som udsender meddelelser om forhøjet vandstand på Randers Havn og i Randers Fjord. I dag er cirka 80 borgere og virksomheder tilmeldt systemet.

Få nyhedsbrev i indbakken