Søg
Close this search box.

Danske Beredskabers årsmøde byder på nye ideer i 2018

9. marts 2018

Når Danske Beredskabers årsmøde 2018 løber af stablen i slutningen af august, vil der være mange ligheder med sidste års årsmøde. Men også nye tiltag vil blive afprøvet i håbet om at skabe et endnu bedre årsmøde for både udstillere og deltagere.

Det fortæller sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.

”Vi arbejder hele tiden på at forbedre Årsmødet. Mange af de nye tiltag, vi præsenterede sidste år, blev taget rigtig godt imod, og dem holder vi selvfølgelig fast i. Derudover har vi endnu en gang taget udstillerne med på råd for at få deres input til at gøre Årsmødet bedre, og de input har vi arbejdet på at integrere i det kommende årsmøde.”

Endnu mere digitalt

Et af de nye tiltag, som både udstillere og deltagere vil stifte bekendtskab med i år, er en app. App’en kommer blandt andet til at indeholde programmet for Årsmødet, og det bliver muligt at sammensætte sit eget program alt efter interesser.

Desuden giver app’en mulighed for, at man kan se deltagerlisten og søge blandt de mange deltagere. Og så vil app’en også rumme evalueringen, der udsendes kort efter Årsmødets afslutning.

På sigt er det tanken, at app’en skal erstatte det trykte årsmødeprogram. Men i år vil der stadig være et trykt program, som deltagere og udstillere kan hente i årsmødesekretariatet.

”Det er første år, vi har en app, og der vil formentlig være nogle udfordringer i opstartsfasen. Derfor har vi taget beslutningen om både at have en app og et trykt program i år. Det trykte program vil dog blive langt mindre omfattende end tidligere år – det kommer alene til at bestå af programmet, standoversigter og andre meget væsentlige faktuelle oplysninger,” siger Bjarne Nigaard.

App’en bliver tilgængelig for både deltagere og udstillere i løbet af de kommende måneder.

Flere faglige oplæg samtidig

App’en er dog ikke det eneste nye tiltag til Årsmødet i august. Modsat de to foregående år, hvor de faglige oplæg kørte på skift mellem de to scener, vil der i år køre to faglige oplæg samtidig.

Det betyder, at der bliver mere luft mellem de faglige oplæg og dermed mere tid til at netværke og besøge udstillerne.

”Det har været et stort ønske fra udstillernes side, at deltagerne har mere tid til at bevæge sig rundt i hallerne og besøge standene. Derfor har vi valgt, at vi i år har færre tidspunkter med faglige oplæg – til gengæld vil der så være to ad gangen, så der er lige så meget at vælge i mellem for deltagerne som de tidligere år,” siger Bjarne Nigaard.

Ligesom sidste år vil sceneområderne bliver afskærmet med fleksible vægge for at dæmpe lyden fra scenerne. På den måde bliver det stadig muligt for udstillerne at tale med potentielle kunder under oplæggene.

Odense kan blive værtsby frem til 2021

Danske Beredskaber har skrevet kontrakt med Odense Congress Center frem til og med 2021. Det betyder, at det er muligt at afholde de næste fire årsmøder på Fyn.

I sidste års evaluering af Årsmødet roste både deltagere og udstillere beslutningen om at komprimere Årsmødet til at vare to hele dage i stedet for to halve og en hel dag. Derfor vil Årsmødet igen i år vare to dage.

Ligeledes blev der sidste år eksperimenteret med at flytte den udendørs udstilling indenfor. Også denne beslutning ønskede både deltagere og udstillere at holde fast i. I år vil det udendørs demonstrationsareal, hvor udstillerne kan fremvise produkter, dog blive flyttet, så det bliver mere synligt for deltagerne.

”Vi synes, vi er godt på vej til at få udviklet et rigtig godt koncept. Det skyldes i høj grad den tætte dialog, vi har med udstillerne, som naturligvis spiller en helt central rolle i vores årsmøde. Det er vores klare mål at blive ved med at udvikle Årsmødet og gøre det interessant for både udstillere og deltagere at vende tilbage hvert år,” siger Bjarne Nigaard.

Danske Beredskabers interessemedlemmer kan vælge stande til det kommende årsmøde frem til 23. marts.

Den 4. april klokken 10.00 åbner tilmeldingen på vores årsmødehjemmeside for de resterende udstillere. Deltagertilmeldingen åbner den 2. maj klokken 10.00.

Læs meget mere om Årsmødet på vores årsmødehjemmeside, www.aarsmoede.danskeberedskaber.dk.

Relaterede nyheder

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Claus Bo Nielsen, Beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen har været hårdt ramt af afgangstidskravet på fem minutter. 18. juni forklarede han Folketingets forsvarsudvalg, hvorfor en afskaffelse af kravet kan medvirke til at bevare de vigtige lokale stationer rundt i landet. Hos Danske Beredskaber ser man afskaffelsen af afgangstidskravet som en levetidsforlængelse af deltidsmodellen, og i bestyrelsen […]

Få nyhedsbrev i indbakken