Søg
Close this search box.

Op mod 200 redningsfolk på øvelse i Hvide Sande

20. maj 2016

Der var blå blink og masser af redningsfolk, da en lang række beredskabsmyndigheder afviklede en stor havmiljøøvelse i Hvide Sande.

Op mod 200 medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen, Rigspolitiet, Hær- og Marinehjemmeværnet og Marinestaben ved Værnsfælles Forsvarskommando, Ringkøbing-Skjern Kommune, Præhospitalet Region Midtjylland, Brand og Redning MidtVest, Hvide Sande Havn og Midt- og Vestjyllands Politi deltog i øvelsen.

Scenariet for øvelsen var, at to skibe kolliderede ud for Hvide Sandes kyst. Som følge af sammenstødet brød det ene skib i brand, mens det andet begyndte at lække olie. Flere besætningsmedlemmer blev hårdt sårede.

Det primære formål med øvelsen var at træne samarbejdet mellem det statslige og kommunale beredskab ved en større ulykke i relation til forureningsbekæmpelse på havet og på kysten.

Øvelsen begyndte onsdag morgen og sluttede torsdag eftermiddag. Danske Beredskabers journalist deltog på øvelsens første dag og har taget en række billeder samt klippet en video sammen fra onsdagens øvelse – set fra landsiden:

Relaterede nyheder

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Claus Bo Nielsen, Beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen har været hårdt ramt af afgangstidskravet på fem minutter. 18. juni forklarede han Folketingets forsvarsudvalg, hvorfor en afskaffelse af kravet kan medvirke til at bevare de vigtige lokale stationer rundt i landet. Hos Danske Beredskaber ser man afskaffelsen af afgangstidskravet som en levetidsforlængelse af deltidsmodellen, og i bestyrelsen […]

Få nyhedsbrev i indbakken