• Ny beredskabsdirektør vil bruge erfaring i videreudvikling

  07. august 2018
  Brand & Redning Sønderjyllands nye beredskabsdirektør er den 53-årige Lars Møldrup, der kommer fra en stilling som fagchef i Tønder Kommune. Han ønsker ikke at revolutionere beredskabet, men vil derimod kæmpe for, at den flotte udvikling i Brand & Redning Sønderjylland fortsætter.

  Onsdag d. 1. august startede Lars Møldrup i sin nye stilling som beredskabsdirektør for Brand & Redning Sønderjylland, hvor han fremover skal stå i spidsen for de 28 frivillige brandværn og fire Falck-brandstationer, der ligger fordelt i de tre kommuner, Haderslev, Tønder og Aabenraa.

  Den 53-årige esbjergenser kommer fra en stilling som fagchef i Tønder Kommune, men har også en fortid hos blandt andet Esbjerg Forsyning, og som leder af risikostyringsenheden i Tønder Kommune. Det er derfor en erfaren mand, der kender til det syd- og sønderjyske område, der nu skal være med til at videreudvikle Sønderjylland Brand & Redning.

  Noget hovedpersonen selv ser meget frem til.

  ”Jeg ved, at der er blevet lagt et stærkt fundament i Brand & Redning Sønderjylland, så jeg glæder mig enormt meget til selv at være med til at videreudvikle det”, siger den nytiltrådte chef, der ikke nærer de store ønsker om at lave kæmpe ændringer i organisationen.

  Han vil i stedet trække på sine erfaringer for at videreudvikle organisationen:

  ”Jeg fik mit første lederjob i 1988, så jeg har efterhånden prøvet en del forskelligt. Derfor var det også meget interessant for mig at prøve en stilling, hvor der er så forskellige ledelsesopgaver, fordi vi har den specielle organisationsstruktur med så mange frivillige, som vi nu har”, fortæller Lars Møldrup og uddyber:

  ”Derfor tror jeg også, jeg kan bidrage med en masse til jobbet, hvor en af vores vigtigste opgaver bliver at fortsat understøtte det frivillige vagtværn og sørge for endnu bedre rekruttering”.

  Kastet i ilden

  Selvom Lars Møldrup ikke har den store beredskabsmæssige baggrund, var han med det samme klar over, da han så jobopslaget, at han var nødt til at søge stillingen.

  ”Nogle gange sker der det, at man ser et stillingsopslag, som er så spændende, at man er nødt til at søge det – også selvom man har det godt, hvor man er. Og sådan var det med Brand & Redning Sønderjylland,” fortæller han og ligger ikke skjul på, at han ser frem til at samarbejde med de mange nye kollegaer – både lokalt men også nationalt.

  Stillingen blev ledig da Jarl Vagn Hansen d. 1. marts i år fratrådte som beredskabsdirektør, da han havde fået jobbet som beredskabsdirektør i Trekantområdets Brandvæsen. Derfor har den nuværende forebyggelseschef, Jacob Christensen, været konstitueret beredskabsdirektør i den mellemliggende periode.

  Men selvom der har været en periode med en konstitueret direktør, har det bestemt ikke været en periode, hvor Brand & Redning Sønderjylland har lagt stille. Tværtimod har der været stor travlhed med

  Derfor er den nye beredskabsdirektør også blevet kastet i ilden fra starten, så at sige. Men det er dog ikke noget, der skræmmer den erfarne leder.

  ”Det har selvfølgelig været en smule specielt at starte op, mens det har været så hektisk. Men heldigvis er jeg blevet taget så godt imod, at det ikke har været nogen udfordring. Og vi ved jo alle, at der kommer en dag efter denne tørre periode”, afslutter Lars Møldrup med en slet skjult hentydning til, at det varme vejr nok ikke varer ved til november.