I Nordsjællands Brandvæsen kombineres brandmands-jobbet med serviceopgaver

8. oktober 2024

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året.

På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i Danske Beredskaber i gennemsnit mere end 98 pct. af alle hændelser uden assistance, men det er de enkelte kommuner, der bestemmer, hvordan opgaven med at sikre trygheden helt tæt på danskerne på løses inden for nogle faste rammer. I Nordsjællands Brandvæsen, der dækker kommunerne Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal, har man valgt at gøre det muligt at kombinere jobbet som brandmand med at løse serviceopgaver for ejerkommunerne.

-Når der går en alarm, så får du på din pager hvad udkaldet går på, men du kan aldrig helt, mentalt forberede dig på, hvad du kommer ud til, siger deltidsbrandmand Stefan Møller hos Nordsjællands Brandvæsen i denne video, hvor han og kollegerne fortæller, hvordan nogle medarbejdere i Nordsjællands Brandvæsen kombinerer jobbet som brandmand med at løse serviceopgaver for ejerkommunerne.

Når mange af deltidsbrandfolkene får fri fra deres primære job, indgår de som deltidsbrandfolk i beredskabet i aften-, nat- og weekendtimerne. På den måde har man i Nordsjællands Brandvæsen valgt at sikre, at man kan opretholde et robust beredskab på alle tider af døgnet.

Videoen er produceret af  Nordjsællands Beredskab – læs mere om Nordsjællands Beredskab under billedet

Nordsjællands Brandvæsen er et fælleskommunalt redningsberedskab efter § 60 i styrelsesloven for Allerød, Hørsholm, Rudersdal og Fredensborg kommuner.
Beredskabets udrykningsområde dækker et geografisk areal på 287 km². og over 140.000 borgere.

Nordsjællands Brandvæsen har fem brandstationer strategisk placeret, så det samlede område dækkes bedst muligt.

Alle stationer er dækket af deltidsbrandfolk.

Der er i Nordsjællands Brandvæsen 14,82 årsværk på deltidsansatte brandfolk, opgjort efter tidsforbrug på operative opgaver og øvelser, fordelt over 127 ansatte.

Læs Plan for risikobaseret dimensionering for Nordsjællands Brandvæsen

 

Nordsjællands Brandvæsen leverer en række serviceopgaver for beredskabets fire ejerkommuner:

Relaterede nyheder

Hos Beredskab Øst har man indsat kraner for at få bilisterne frem til arbejdspladsen i rette tid, for uheld på det strategiske vejnet i hovedstadsområdet har store samfundsmæssige konsekvenser. Hos Beredskab Øst, der betjener borgerne i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner er man meget bevidste om, at uheld – og dermed spærringer – […]

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Få nyhedsbrev i indbakken