• Dansk Førstehjælpsråd lancerer nyt kursusbevissystem

  24. januar 2020
  Til marts lancerer Dansk Førstehjælpsråd et nyt kursusbevissystem til førstehjælpsbeviser. Derfor inviteres alle beredskaber til møde om systemets opbygning og nye funktioner.

  Mandag den 2. marts klokken 8.00 åbner Dansk Førstehjælpsråd for adgangen til et helt nyt kursusbevissystem til førstehjælpsbeviser.

  Kursusbevissystemet afløser et ældre system, der har været kilde til en række frustrationer hos brugerne. Det fortæller teamleder hos Nordjyllands Beredskab Søren Korsgaard, der er Danske Beredskabers repræsentant i Dansk Førstehjælpsråd.

  ”Der er flere udfordringer med det eksisterende system – både i forhold til design, brugervenlighed og hastighed. De udfordringer skulle gerne blive markant bedre i det nye system,” siger han.

  Brugervenlighed i højsæde

  Ud over en opgradering af design, brugervenlighed og hastighed vil det nye kursusbevissystem også indeholde en række nye funktioner, som det nuværende system ikke har kunnet håndtere.

  En af dem er, at organisationerne, der har førstehjælpsinstruktører tilknyttet, fremover selv skal oprette instruktører i systemet. Herefter godkender Dansk Førstehjælpsråds sekretariat instruktøren i systemet. Ligeledes bliver det muligt for organisationerne at lave førstehjælpsbeviser centralt, der så efterfølgende godkendes af instruktøren.

  En anden forbedring er, at systemet vil kunne tale sammen med andre offentlige systemer. Det er en fordel for personer, der for eksempel har gennemført et førstehjælpskursus og nu ønsker at tage kørekort.

  Ud over nye funktioner vil det nye kursusbevissystem også være opdateret i forbindelse med GDPR, og det bliver nemmere at håndtere førstehjælpsbeviser uden brug af CPR-numre. Samtidig vil systemet lave journalføring på beviserne, så det er muligt at se, hvem der sidst har haft beviset åbent.

  ”Vi glæder os meget til at tage det nye system i brug og håber, at det kan være med til at løse nogle af de frustrationer, som brugerne har haft med det nuværende system. Vi har arbejdet på at forbedre hele oplevelsen med systemet og har også fjernet de fejlkilder, der har været ved udskrivning af beviser,” siger Søren Korsgaard.

  Møde om nyt kursusbevissystem

  For at give brugerne af det nye kursusbevissystem den bedst mulige start inviterer Danske Beredskaber en repræsentant fra de beredskaber, der uddanner i førstehjælp, til møde. Det vil foregå den 26. februar fra klokken 09.30 til klokken 14.00 i Odense Congress Center. Tilmelding skal ske til Søren Korsgaard.

  På mødet vil kursusbevissystemet blive gennemgået, der er mulighed for at stille spørgsmål, og deltagerne vil få udleveret en brugermanual. Derudover vil de sidste nyheder fra Dansk Førstehjælpsråd og uddannelsesområdet blive gennemgået.

  Søren Korsgaard minder om, at har man førstehjælpsbeviser, der skal udskrives til perioden 28. februar til og med 1. marts, skal det gøres senest den 27. februar klokken 15. Herefter lukkes det nuværende system ned, og det bliver først muligt at tilgå det nye system fra den 2. marts klokken 8.00.