Søg
Close this search box.

Dansk Førstehjælpsråd lancerer nyt kursusbevissystem

24. januar 2020

Mandag den 2. marts klokken 8.00 åbner Dansk Førstehjælpsråd for adgangen til et helt nyt kursusbevissystem til førstehjælpsbeviser.

Kursusbevissystemet afløser et ældre system, der har været kilde til en række frustrationer hos brugerne. Det fortæller teamleder hos Nordjyllands Beredskab Søren Korsgaard, der er Danske Beredskabers repræsentant i Dansk Førstehjælpsråd.

”Der er flere udfordringer med det eksisterende system – både i forhold til design, brugervenlighed og hastighed. De udfordringer skulle gerne blive markant bedre i det nye system,” siger han.

Brugervenlighed i højsæde

Ud over en opgradering af design, brugervenlighed og hastighed vil det nye kursusbevissystem også indeholde en række nye funktioner, som det nuværende system ikke har kunnet håndtere.

En af dem er, at organisationerne, der har førstehjælpsinstruktører tilknyttet, fremover selv skal oprette instruktører i systemet. Herefter godkender Dansk Førstehjælpsråds sekretariat instruktøren i systemet. Ligeledes bliver det muligt for organisationerne at lave førstehjælpsbeviser centralt, der så efterfølgende godkendes af instruktøren.

En anden forbedring er, at systemet vil kunne tale sammen med andre offentlige systemer. Det er en fordel for personer, der for eksempel har gennemført et førstehjælpskursus og nu ønsker at tage kørekort.

Ud over nye funktioner vil det nye kursusbevissystem også være opdateret i forbindelse med GDPR, og det bliver nemmere at håndtere førstehjælpsbeviser uden brug af CPR-numre. Samtidig vil systemet lave journalføring på beviserne, så det er muligt at se, hvem der sidst har haft beviset åbent.

”Vi glæder os meget til at tage det nye system i brug og håber, at det kan være med til at løse nogle af de frustrationer, som brugerne har haft med det nuværende system. Vi har arbejdet på at forbedre hele oplevelsen med systemet og har også fjernet de fejlkilder, der har været ved udskrivning af beviser,” siger Søren Korsgaard.

Møde om nyt kursusbevissystem

For at give brugerne af det nye kursusbevissystem den bedst mulige start inviterer Danske Beredskaber en repræsentant fra de beredskaber, der uddanner i førstehjælp, til møde. Det vil foregå den 26. februar fra klokken 09.30 til klokken 14.00 i Odense Congress Center. Tilmelding skal ske til Søren Korsgaard.

På mødet vil kursusbevissystemet blive gennemgået, der er mulighed for at stille spørgsmål, og deltagerne vil få udleveret en brugermanual. Derudover vil de sidste nyheder fra Dansk Førstehjælpsråd og uddannelsesområdet blive gennemgået.

Søren Korsgaard minder om, at har man førstehjælpsbeviser, der skal udskrives til perioden 28. februar til og med 1. marts, skal det gøres senest den 27. februar klokken 15. Herefter lukkes det nuværende system ned, og det bliver først muligt at tilgå det nye system fra den 2. marts klokken 8.00.

Relaterede nyheder

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Claus Bo Nielsen, Beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen har været hårdt ramt af afgangstidskravet på fem minutter. 18. juni forklarede han Folketingets forsvarsudvalg, hvorfor en afskaffelse af kravet kan medvirke til at bevare de vigtige lokale stationer rundt i landet. Hos Danske Beredskaber ser man afskaffelsen af afgangstidskravet som en levetidsforlængelse af deltidsmodellen, og i bestyrelsen […]

Få nyhedsbrev i indbakken