Søg
Close this search box.

Danske Beredskaber ser positivt på udmelding om at danskerne skal kunne klare sig i tre døgn

15. juni 2024

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter.

Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise.

– Vi skal kunne klare os selv i op til tre døgn. Vi skal sørge for at have mad og vand, og en førstehjælpskasse og de nødvendige hygiejneartikler. Vi skal i det hele taget kunne klare os uden strøm, hvis lyset ikke kan tændes eller mobilen ikke kan oplades – og hvis der måske ikke kan betales med kort eller hæves kontanter, lød det fra Troels Lund Poulsen.

Og den udmelding mødes meget positivt af Jarl Vagn Hansen, formand i Danske Beredskaber. Han takker de centrale myndigheder for at melde klart og tydeligt ud, så  de centrale myndigheder og øvrige sektorer har noget konkret at rette sig efter.

-Jeg vil gerne sige tak til de centrale myndigheder, og kvittere for, at de har meldt så tydeligt ud i dag. Det sender også et signal ud til de centrale myndigheder og andre sektorer, der planlægger, hvad man har at rette sig efter. I Danske Beredskaber ser vi frem til det videre arbejde for at sikre samfundssikkerheden i Danmark, som er så vigtig, siger Jarl Vagn Hansen.

Kan den danske befolkning klare sig selv i tre døgn betyder det, at hvis der er et hybridt angreb eller et forsyningssvigt, så er den gruppe, som myndighederne ville skulle hjælpe, den vil være langt mindre. Og det er godt set med redningsberedskabernes øjne

-Vi har nu nogle vejledninger til den enkelte borger om hvordan man kan forberede sig bedst muligt på en eventuel krisesituation. Det er godt, for det betyder, at hvis krisen indtræder, hvis der er et hybridangreb, hvis der er et svigt i en forsyningssektor, så vil den gruppe beredskabet eller andre sektorer skal tage hånd om, den vil være langt mindre. Det betyder, at Danmark som samlet hele bliver mere resilient. Danmark bliver mere samfundssikkert, og på den måde kan vi bedre håndtere de trusler, vi står overfor, siger Jarl Vagn Hansen.

Relaterede nyheder

Tårnby Kommunes grønne ambitioner føres an af en eldrevet rød Mercedes, der lynhurtigt kan omdannes til et kommandostade for brandvæsen, politiet og sundhedsmyndighederne. Optrækket er ikke til at tage fejl af men brølet fra motoren mangler, når indsatsleder Ole Mebus svinger sin røde Mercedes ud fra Tårnby Brandstation i Kastrup for som første mand på […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”Redningsberedskabet i tal 2023” at det kommunale beredskab gjorde 39.921 gange i 2023. Til […]

Gnister fra mejetærskere og andre maskiner er blandt de hyppigste årsager til markbrande i høstmånederne. SEGES Innovation, Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber opfordrer til jævnlig rengøring af høstmaskinerne.  Mange markbrande startes af en gnist fra høstmaskinerne, eller når maskinerne bliver for varme og antænder støv eller andet tørt materiale. Med en ny høstsæson for døren opfordrer […]

Få nyhedsbrev i indbakken