Søg
Close this search box.

VIDEO: ER SAMFUNDETS BEREDSKAB KLAR TIL FREMTIDENS VEJR?

17. juni 2024

Danske Beredskaber satte på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde.

Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet faciliterede oplægget på skibet Hjortø i Allinge Havn imens vejret udviklede sig på planspilstavlen. I videoen her kan du følge debatten på marinehjemmeværnsskibet Hjortø fredag den 14. juni under Folkemødet 2024.

Klimahændelser kan til tider kræve, at der bliver indsat måske 100 mand, og det er virkelig noget, der tærer på ressourcerne i de kommunale beredskaber, som i store dele af landet består af et mobiliseringsbrandvæsen. Over 65 procent af Danmarks areal dækkes af stationer med deltidsansatte, dvs. folk, der passer sin primære beskæftigelse med en pager på sig, og indenfor fem minutter skal kunne være på brandstationen, når de er på vagt.

Under Folkemødet 2024 simulerer Danske Beredskaber sammen med DMI en realistisk klimahændelse, som beredskabet i en verden med stadig vildere vejr, skal være forberedt på at kunne løse.

Bornholm blev i scenariet af en række på hinanden følgende klimahændelser som først DMI og sidenhen Bornholms Brandvæsen og det øvrige beredskab skulle samarbejde om at håndtere.

De to hold, bestod af Klaus Rønne Jensen, Viceberedskabschef for Bornholms Brandvæsen og Jarl Vagn Hansen, formand for Danske Beredskaber og fra DMI Gunnar Vender Leeden, Chef for Vejr og Varsler og Knud-Jacob Simonsen, Beredskabschef, der sammen med Rasmus Dahlberg, lektor på Forsvarsakademiet indlemmede publikum i, hvordan samfundets beredskab helt praktisk håndterer og er rustet til følgerne af fremtidens vejr.

Videoen er produceret af Danske Beredskaber

Relaterede nyheder

Tårnby Kommunes grønne ambitioner føres an af en eldrevet rød Mercedes, der lynhurtigt kan omdannes til et kommandostade for brandvæsen, politiet og sundhedsmyndighederne. Optrækket er ikke til at tage fejl af men brølet fra motoren mangler, når indsatsleder Ole Mebus svinger sin røde Mercedes ud fra Tårnby Brandstation i Kastrup for som første mand på […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”Redningsberedskabet i tal 2023” at det kommunale beredskab gjorde 39.921 gange i 2023. Til […]

Gnister fra mejetærskere og andre maskiner er blandt de hyppigste årsager til markbrande i høstmånederne. SEGES Innovation, Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber opfordrer til jævnlig rengøring af høstmaskinerne.  Mange markbrande startes af en gnist fra høstmaskinerne, eller når maskinerne bliver for varme og antænder støv eller andet tørt materiale. Med en ny høstsæson for døren opfordrer […]

Få nyhedsbrev i indbakken