Søg
Close this search box.

3000 europæiske brandfolk indtager Sønderborg

25. april 2017

Om bare fem uger sætter brand- og redningsfolk fra hele Europa kurs mod Sønderborg. Med andre ord er planlægningen af Feuerwehr-Sternfahrt 2017 nu gået ind i sin slutspurt frem mod Kristi Himmelfartsdagene, hvor Sønderborg bliver samlingspunkt for 3.000 internationale brand- og redningsfolk.

I øjeblikket har over 2.700 brandværnsfolk tilmeldt sig, og tilmeldingerne strømmer fortsat ind. Det fortæller Lene Neumann Jepsen, der er projektleder i Sønderborg Kommune for Feuerwehr-Sternfahrt.

”Vi er meget glade for deltagertallet. Det viser tydeligt, at vi har formået at sammensætte et stærkt program med høj faglighed, når brand- og redningsfolk vælger at tage den lange vej til Sønderborg fra eksempelvis Italien eller England.”

Fire dage med tætpakket program

Feuerwehr-Sternfahrt er den største internationale fagfestival for brand- og redningsfolk fra hele Europa. Festivalen har en 40-årig historie og afholdes hvert andet år. I år er det 20 år, siden festivalen sidst blev afholdt i Danmark. Det foregik i Ebeltoft tilbage i 1997.

I løbet af de fire dage, Feuerwehr-Sternfahrt varer, får deltagerne en unik mulighed for faglig udveksling på tværs af nationaliteter.

Programmet er tætpakket med spændende oplæg, demonstrationer af nyeste teknologier, en fagmesse og et væld af andre aktiviteter. Det faglige program har især fokus på nogle af de brand- og redningsopgaver, som Danmark er specialister i. Det drejer sig blandt andet om kæderedning og brug af droner under indsatser.

”Der er tradition for, at værtslandet viser nogle af de ting frem, som man er specialister i og dermed også har stor viden om. Det giver gode muligheder for faglig udveksling mellem deltagerne, og vi får samtidig vist, hvad vi er dygtige til i Danmark,” siger Lene Neumann Jepsen.

På tredjedagen af Feuerwehr-Sternfahrt vil der være et to kilometer langt festoptog gennem Sønderborg, hvor flere af deltagerlandenes musikkorps spiller op. Det er en tradition, som strækker sig gennem Feuerwehr-Sternfahrts mangeårige historie, og som også har positiv afsmitning på beboerne i værtsbyen.

”Festoptoget er med til at skabe en god og festlig stemning i byen, og det tiltrækker selvfølgelig også de borgere, som ellers ikke har tilknytning til beredskabet. På samme måde forsøger vi at lægge flere af vores aktiviteter i midtbyen og invitere borgerne til at deltage. Blandt andet laver vi skattejagt på en brandbil for de mindste, og det vil også være muligt at røgdykke efter vingummiposer,” siger Lene Neumann Jepsen.

Masser af mulighed for netværk

Selv om programmet for Feuerwehr-Sternfahrt 2017 er tætpakket med faglige oplæg og aktiviteter, er der også blevet plads til sociale arrangementer, som giver deltagerne mulighed for at netværke. Hver aften er der fælles aftensmad og musik og underholdning i festteltet på Ringriderpladsen i Sønderborg.

”Vi gør en stor indsats for, at festivalen også rummer sociale aktiviteter og mulighed for netop at skabe netværk på tværs af nationaliteter. Den sociale del er vigtig, og det er en af grundene til, at folk kommer igen,” siger Lene Neumann Jepsen.

Feuerwehr-Sternfahrt 2017 afvikles i tæt samarbejde med de lokale frivillige brandværn og beredskabsfolk. Derudover er både danske og internationale beredskabssammenslutninger aktive partnere i gennemførelsen.

Læs mere om festivalen, se programmet og tilmeld dig her.

Relaterede nyheder

Danske Beredskaber satte på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet faciliterede oplægget på skibet Hjortø i Allinge Havn imens vejret udviklede sig på planspilstavlen. I videoen her kan du følge debatten på marinehjemmeværnsskibet Hjortø fredag den […]

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Få nyhedsbrev i indbakken