Beredskabet mindedes sine faldne

4. oktober 2024

Brandmanden fra Højer Frivillige Brandværn, der døde under indsats den 7. september, blev æret, og otte helte fra brandstationen i Nykøbing Falster blev tildelt Redningsberedskabsprisen af beredskabsministeren, da det civile beredskab den 4. oktober mindedes sine faldne i Holmens Kirke.

Den 4. oktober blev den årlige mindehøjtidelighed for faldne brand- og redningsfolk afholdt i Holmens Kirke i København, og imens beredskabspræst Susanne Steensgaard stod for prædikenen, så var det den nyligt udnævnte minister for Samfundssikkerhed og Beredskab, Torsten Schack Pedersen, der holdt talen til de efterladte, ligesom han også ærede de mænd og kvinder, som altid står klar til at hjælpe, når andre er i nød.

-Vi takker jer for den kæmpe indsats, I yder hver dag. Og vi mindes de brand- og redningsfolk, som er omkommet i tjeneste – tak fordi I rykker ud, både når det er farligt og ubelejligt. I er hverdagens helte, lød det fra beredskabsminister Torsten Schack Pedersen, som efter sin tale havde æren af at overrække Redningsberedskabsprisen til otte brandfolk fra Lolland-Falster Brandvæsen, med indsatsleder Johnny Rasmussen i spidsen.

Prisen til mandskabet fra brandstationen i Nykøbing Falster blev tildelt for en ekstraordinær og livredderende indsats ved et alvorligt færdselsuheld ved Nykøbing.

Ekstraordinær indsats
Den 15. december 2023 lød alarmen på brandstationen i Nykøbing Falster, hvor deltidsbrandfolkene fra Falck: Falck Martin Yousif, Lars Bille Hansen, Henrik Palle, Anton Bremer, Adis Leric, Aivars Kovacs, Mads Ellehauge og deres indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland Falster Brandvæsen kørte ud til et færdselsuheld på Stubbekøbingvej.

Ved ankomsten assisterede brandfolkene de tilskadekomne i samarbejde med lægebilen. Deres afsøgning af området omkring den forulykkede bil og deres førstehjælp viste sig at være livreddende for de tilskadekomne. Begge tilskadekomne blev fløjet til Rigshospitalet og overlevede uheldet trods deres kvæstelser.

For at hædre enkeltpersoner eller dele af et redningsberedskab, der har gjort en ekstraordinær indsats, uddeler Beredskabsforbundet, Falck, Danske Beredskaber, Beredskabsstyrelsen, Deltidsansatte brandfolks faglige organisation, Sønderjysk Frivillige Brandværnsforbund, Det Offentlige Beredskabspersonales Landsforbund, FOA og 3F hvert år Den Danske Redningsberedskabspris i forbindelse med mindekoncerten i Holmens Kirke, der traditionelt finder sted den første fredag i oktober.

Ud over hæderen består redningsberedskabsprisen af et kontant beløb på 25.000 kroner.

Minister for Samfundssikkerhed og Beredskab, Torsten Schack Pedersen, overværede sammen med flere medlemmer af Folketinget efter gudstjenesten kransenedsættelsen, hvor formanden for Danske beredskaber, Jarl Vagn Hansen og Falcks CEO Jakob Riis ærede de brand- og redningsfolk, som satte livet til i tjenesten.

Relaterede nyheder

Hos Beredskab Øst har man indsat kraner for at få bilisterne frem til arbejdspladsen i rette tid, for uheld på det strategiske vejnet i hovedstadsområdet har store samfundsmæssige konsekvenser. Hos Beredskab Øst, der betjener borgerne i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner er man meget bevidste om, at uheld – og dermed spærringer – […]

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Få nyhedsbrev i indbakken