Søg
Close this search box.

Årsmødet 2020 aflyses

12. august 2020

Danske Beredskaber beklager, men vil ikke risikere de deltagendes sikkerhed og beredskabets fortsatte drift

De seneste dage har Danske Beredskaber nøje fulgt de nye signaler fra de relevante myndigheder i relation til status for genåbning af Danmark. Regeringen har meldt ud, at der alligevel ikke ændres på forsamlingsreglerne som ellers forventet, sundhedsmyndighederne er kommet med oplysninger om stigende smittetryk, der er indført lokale restriktioner i flere kommuner, og der er en udtrykt større bekymring omkring situationens alvor i Danmark, bl.a. tilkendegivet af Sundhedsministeren.

Senest har forhandlinger mellem Folketingets partier i dag vist, at genåbningen af Danmark ikke følger den tidligere forventede retning og hastighed fremad, og at der i stedet er behov for tilbageholdenhed.

Danske Beredskaber har derfor truffet den svære beslutning, at Årsmødet 2020 aflyses.

Det sker for at undgå unødige risici overfor udstillere og deltagere i en situation, hvor de påtænkte genåbningstrin i Danmark ikke kan gennemføres som planlagt, og hvor situationen derfor er mere usikker end forventet.

Vi er klar over, at denne beslutning skaber udfordringer og problemer, men målt op imod de potentielle udfordringer og problemer en gennemførelse også vil skabe, har vi vurderet, at en aflysning er den rette beslutning.

Vi agerer ud fra de ændrede myndighedssignaler, og ud fra et forsigtighedsprincip baseret på ny viden og en ny udvikling i situationen. I den nuværende nyligt ændrede situation, er det ikke beredskabet, der skal tage unødige chancer med en stor forsamling, i en tid med behov for øget opmærksomhed overfor smittetryk og behov for parathed til krisehåndtering.

Aflysningen vil ikke få økonomiske konsekvenser i forholdet mellem Danske Beredskaber og den enkelte udstiller eller deltager. Vi krediterer alle beløb i relation til Årsmødet.

Vi beklager naturligvis de ressourcer, der er brugt på forberedelse mv., og de evt. afledte tab beslutningen måtte få. Vi beklager inderligt de gener og ulemper denne beslutning har for hver enkelt – men håber på et fortsat godt samarbejde og flere fremtidige fælles oplevelser.

Vi håber at kunne vende stærkt tilbage i 2021, og vi arbejder allerede nu hen mod at få planlagt et godt og velbesøgt Årsmøde 25. – 26. august 2021.

Relaterede nyheder

Danske Beredskaber satte på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet faciliterede oplægget på skibet Hjortø i Allinge Havn imens vejret udviklede sig på planspilstavlen. I videoen her kan du følge debatten på marinehjemmeværnsskibet Hjortø fredag den […]

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Få nyhedsbrev i indbakken