Søg
Close this search box.

Årsmødet 2020 aflyses

12. august 2020

Danske Beredskaber beklager, men vil ikke risikere de deltagendes sikkerhed og beredskabets fortsatte drift

De seneste dage har Danske Beredskaber nøje fulgt de nye signaler fra de relevante myndigheder i relation til status for genåbning af Danmark. Regeringen har meldt ud, at der alligevel ikke ændres på forsamlingsreglerne som ellers forventet, sundhedsmyndighederne er kommet med oplysninger om stigende smittetryk, der er indført lokale restriktioner i flere kommuner, og der er en udtrykt større bekymring omkring situationens alvor i Danmark, bl.a. tilkendegivet af Sundhedsministeren.

Senest har forhandlinger mellem Folketingets partier i dag vist, at genåbningen af Danmark ikke følger den tidligere forventede retning og hastighed fremad, og at der i stedet er behov for tilbageholdenhed.

Danske Beredskaber har derfor truffet den svære beslutning, at Årsmødet 2020 aflyses.

Det sker for at undgå unødige risici overfor udstillere og deltagere i en situation, hvor de påtænkte genåbningstrin i Danmark ikke kan gennemføres som planlagt, og hvor situationen derfor er mere usikker end forventet.

Vi er klar over, at denne beslutning skaber udfordringer og problemer, men målt op imod de potentielle udfordringer og problemer en gennemførelse også vil skabe, har vi vurderet, at en aflysning er den rette beslutning.

Vi agerer ud fra de ændrede myndighedssignaler, og ud fra et forsigtighedsprincip baseret på ny viden og en ny udvikling i situationen. I den nuværende nyligt ændrede situation, er det ikke beredskabet, der skal tage unødige chancer med en stor forsamling, i en tid med behov for øget opmærksomhed overfor smittetryk og behov for parathed til krisehåndtering.

Aflysningen vil ikke få økonomiske konsekvenser i forholdet mellem Danske Beredskaber og den enkelte udstiller eller deltager. Vi krediterer alle beløb i relation til Årsmødet.

Vi beklager naturligvis de ressourcer, der er brugt på forberedelse mv., og de evt. afledte tab beslutningen måtte få. Vi beklager inderligt de gener og ulemper denne beslutning har for hver enkelt – men håber på et fortsat godt samarbejde og flere fremtidige fælles oplevelser.

Vi håber at kunne vende stærkt tilbage i 2021, og vi arbejder allerede nu hen mod at få planlagt et godt og velbesøgt Årsmøde 25. – 26. august 2021.

Relaterede nyheder

Tårnby Kommunes grønne ambitioner føres an af en eldrevet rød Mercedes, der lynhurtigt kan omdannes til et kommandostade for brandvæsen, politiet og sundhedsmyndighederne. Optrækket er ikke til at tage fejl af men brølet fra motoren mangler, når indsatsleder Ole Mebus svinger sin røde Mercedes ud fra Tårnby Brandstation i Kastrup for som første mand på […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”Redningsberedskabet i tal 2023” at det kommunale beredskab gjorde 39.921 gange i 2023. Til […]

Gnister fra mejetærskere og andre maskiner er blandt de hyppigste årsager til markbrande i høstmånederne. SEGES Innovation, Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber opfordrer til jævnlig rengøring af høstmaskinerne.  Mange markbrande startes af en gnist fra høstmaskinerne, eller når maskinerne bliver for varme og antænder støv eller andet tørt materiale. Med en ny høstsæson for døren opfordrer […]

Få nyhedsbrev i indbakken